Of Yazlık Köyü

Of Yazlık Köyü

Of Köyleri Arasında yer alan Yazlık köyünde kaç kişi yaşamaktadır, köye özgü yemekler haangileridir, Yazlık köyünde vefat edenler kimler, Trabzon iline bağlı bu güzel köye nasıl gidilir.

Yazlık, Trabzon ilinin Of ilçesine bağlı bir mahalledir. Yolunuz karadeniz bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Yazlık Köyü Resimleri ve yazlık köyü video sizin de ilginizi çekebilir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Trabzonlu iseniz Trabzon Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Trabzonlu Ünlüler arasında arsin Yazlık Köyünde doğan biri var mı? Of Doğumlu Ünlüler Kimler?

Of Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Karadeniz yöresine özgü haber kanalı var mı? Of Trabzon Arası Kaç Km? Of Hava Durumu? Trabzon Köyleri ve Of Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesini demektir.

Eğer köyünüzün bilgileri eksik veya yanlış ise Köy Bilgilerini Güncelle

Yazlık, Trabzon ilinin Of ilçesine bağlı bir mahalledir. Mahallenin eski adının İvyan olduğu söylenir. Köy 1897 yılına kadar Sürmene ilçesine bağlı kalmıştır. Mahallenin tarihi hakkında ilk bilgiler 1486 tarihli Osmanlı belgelerinde bulunmaktadır.

Yemekleri genellikle mısır, fasulye ve balık üçgeninden oluşmaktadır. Trabzon iline 48 km, Of ilçesine 4 km uzaklıktadır. Of ilçesinin güneybatısında kalmaktadır. Doğusunda İşkenaz mahallesi, batısında ise Sürmene'ye bağlı Mahno mahallesi yer almaktadır.

Kuzeyden ise Karadeniz'e kıyıdır. Mahallenin iklimi, Karadeniz iklimi etki alanı içerisindedir. Mahallenin ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır. Ayrıca son zamanlarda arıcılık da yapılmaktadır. Mahallede, ilköğretim okulu vardır bunun yanı sıra taşımalı eğitimden de yararlanılmaktadır.

Mahallenin içme suyu şebekesi vardır ancak yanlış yatırım ve proje nedeniyle kullanılamamaktadır. kanalizasyon şebekesi vardır. PTT şubesi yoktur ancak PTT acentesi vardır. Sağlık ocağı ve sağlık evi vardır ancak aktif değildir. Mahalleye ulaşımı sağlayan yol asfalt olup mahallede elektrik, mobil operatör ve sabit telefon vardır.

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.