Ofisi olmayanlara ve öğrencilere yeni çalışma mekanı

Ofisi olmayanlara ve öğrencilere yeni çalışma mekanı

Kadıköy Belediyesi tarafından serbest çalışan, ofisi olmayanların ve öğrencilerin çalışma yapacakları mekan arayışına çözüm bularak ortak çalışma...

Kadıköy Belediyesi tarafından serbest çalışan, ofisi olmayanların ve öğrencilerin çalışma yapacakları mekan arayışına çözüm bularak ortak çalışma alanı İDEA Kadıköy'ü hizmete açıldı.

Kadıköy Belediyesi serbest çalışan, ofisi olmayanların ve öğrencilerin çalışma yapacakları mekan arayışına çözüm bularak ortak çalışma alanı İDEA Kadıköy'ü hizmete açtı. Kadıköy Moda'da oldukça geniş ve refah bir alana kurulan ve işlik, derslik, etkinlik ve aşlık kelimelerinin kısaltmasından oluşan İDEA Kadıköy iki katlı bir binada hizmet veriyor. Bin 600 metre karesi kapalı 800 metresi açık olmak üzere 2 bin 400 metre kareden oluşan Kadıköy İDEA oldukça geniş bir çalışma alanı imkanı sunuyor.

İDEA Kadıköy'ün işlik adı verilen üst katından, belirli bir ücret dahilinde kayıtlı kullanıcılar yararlanabiliyor. Bu bölümde çalışma alanlarının yanı sıra kullanıcıların özel eşyalarını koyabilecekleri dolaplar da var. Kullanıcıların ücretsiz internet hizmetinden faydalanabildiği bu bölümde 2 adet de toplantı odası yer alıyor. Kullanıcılar iş görüşmelerini ve toplantılarını bu odalarda gerçekleştirebiliyorlar. İşlik kullanıcıları, kendi deneyimlerini İDEA Kadıköy kitlesiyle paylaşıp, deneyim aktarımına yönelik etkinliklere sunum, eğitim ve söyleşi benzeri etkileşimlerle katılım sağlıyor.

İDEA Kadıköy'ün alt katta yer alan derslik alanından ise başta üniversite öğrencileri ve araştırmacılar olmak üzere, kısa süreli çalışma alanına ihtiyaç duyan herkes yararlanabiliyor. Derslik kullanıcıları, etkinlikler yoluyla İşlik kullanıcılarıyla etkileşimde bulunuyor, deneyim ve çalışmalarını paylaşıyor. İDEA Kadıköy'de bulunan etkinlik odalarında sinevizyon gösterimleri, panel, söyleşi ve toplantı gibi etkinlikler düzenlenebiliyor. Özel kuruluşların belirli bir ücret karşılığında faydalanabileceği bu odalar sosyal fayda gözeten STK, dernek gibi kuruluşlara ücretsiz tahsis ediliyor.

Mekanın en alt katında yer alan ve kısa bir süre sonra hizmete açılacak olan aşlık, geniş bir mutfak alanını kapsayacak olup bu alanda farklı işbirlikleri ile gerçekleştirilecek olan mutfak sanatları eğitimleri ve sertifika odaklı çalışmalarla katılımcıların mesleki gelişimlerine katkı sunulacak. İDEA Kadıköy'de ayrıca bir de çocuk oyun evi bulunuyor. İDEA Kadıköy bünyesinde vakit geçirmekte olan veliler, İDEA Çocuk Oyun Evi'nden de faydalanabiliyor.

İDEA Kadıköy'e görkemli açılış

İDEA Kadıköy'ün açılışı için özel bir organizasyon düzenlendi. Genç yaşlı çok sayıda davetlinin katıldığı açılış programında davetliler İDEA Kadıköy'ü gezerek alan hakkında bilgi aldı. Organizasyona katılanlar DJ'ler eşliğinde çalınan müzikle bol bol eğlendi. İDEA Kadıköy'ün mimarı olan Kadıköy Belediye Başkanı Aykurt Nuhoğlu da gecede davetlileri yalnız bırakmadı. Davetlilerle birlikte alanı gezen Nuhoğlu, vatandaşlarla sohbet etti.

İDEA Kadıköy hakkında konuşan Kadıköy Belediye Başkanı Aykurt Nuhoğlu, "Bu proje aslında geleceğin projesi ortak çalışma alanı. Burası sadece çalışma alanı değil. İnsanların kendi meslekleriyle ilişkili farklı meslek gruplarının da bakış açılarını alıp daha geniş düşünebilecekleri bir alan. Artık çağımız bilgi çağı. Dünyada bilgi ile zenginleşen ülkeler bilgi bakımından zenginleşiyor. Diğerleri çok yoksul kalıyor. Dünyada bizi daha güçlü hale getirebilecek bir proje. burası sadece çalışma değil sosyal anlamda birbirleriyle konuşma iletişim kurup etkinlik yapabilecekleri bir alan. Toplantı yapabilecekleri bir alan. İnsanlar yalnız evlerinde çalışamıyor. Özellikle yalnız çalışması gerekenler için muhteşem bir yer. Buradan çok iyi projeler çıkacağını düşünüyorum" dedi.

İDEA Kadıköy'ün herkese açık olduğunu belirten Başkan Nuhoğlu, "Burası herkese açık. Zaten burayı çalışma ortamında gelip görürseniz müthiş bir sessizlik var. Burası bir kütüphane değil ama insanlar gelip burada farklı meslekten insanlarla bir arada çalıştıkları zaman kendilerini çok iyi hissediyorlar. Biz sadece ilk hareketi sağladık. İlk hareketle beraber çalışma hayatındaki alanlar değişecek. Buna benzer projeler var ama bu derece kapsamlı projeler yeni" diye konuştu.

Ofisi olmayanlara ve öğrencilere yeni çalışma mekanı

Ofisi olmayanlara ve öğrencilere yeni çalışma mekanı

İHA

Kaynak:Haber Kaynağı

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.