Öğrenci ve velilerde kırtasiye telaşı

Öğrenci ve velilerde kırtasiye telaşı

18 Eylül Pazartesi günü başlayacak olan 2017-2018 eğitim öğretim yılı öncesinde öğrenci velilerini kırtasiye telaşı sardı.

18 Eylül Pazartesi günü başlayacak olan 2017-2018 eğitim öğretim yılı öncesinde öğrenci velilerini kırtasiye telaşı sardı.

Yeni eğitim öğretim yılının 19 Eylül Pazartesi başlayacak olmasından dolayı öğrenci velileri çocuklarının kırtasiye malzemelerini tamamlamak için tatlı bir telaş içerisine girdi. Öğrencilerin çanta, defter, kalem, silgi ve boya malzemelerinin ortalama 150 lira ile 600 lira arasında değiştiğini söyleyen kırtasiyeci Yavuz Dayı, öğrenci velilerinin son yıllarda markalı ürünler tercih ettiğini söyledi. Dayı, "Bayram telaşının ardından şimdi de velilerde kırtasiye telaşı başladı. Velilerimiz yoğun bir şekilde kırtasiye malzemelerini almaya başladılar. Fiyatlarımız 150 lira ila 600 lira arasında değişiyor. Çanta, defter, kalem, silgi ve boya ürünlerinde farklı farklı ürünler ile birlikte farklı fiyatlardan oluşuyor. Şuanda velilerimiz genellikle kaliteli ürünler tercih ediyorlar. Çünkü daha önce almış, kullanmış olduğu malzemelerden memnun kalmadığı için ve özellikle Çin'den gelen ürünler ellerinde parçalandığı için kaliteli ürün almaya özen gösteriyorlar" dedi.

"Kırtasiyecilerin de sorunu merdiven altı satıcılar"

Nevşehir'de kırtasiye sektöründe hizmet veren Yavuz Dayı, Türkiye'de bazı sektörlerde olduğu gibi kırtasiye sektöründe de merdiven altı üreticilerin ve satıcıların olduğunu ifade etti. Son dönemlerde öğrenci velilerinin merdiven altı satıcılara önem vermemesinden dolayı da son derece mutlu olduklarını söyleyen Dayı, "Türkiye'de bazı sektörlerde yaşanan sorunlar olduğu gibi bizim de kırtasiye sektöründe en büyük sorunu bu merdiven altı dediğimiz ürün satışlarıdır. Bunlar genellikle merdiven altında denetimsiz üretilip satıldığı için velilerimiz kanserojen maddeler konusunda yeterli bilgi sahibi olmadığı için genellikle ucuz malzeme tercih etmeye çalışıyorlardı. Ama bu son dönemlerde değişmeye başladı. Çünkü daha önce almış olduğu ürünlerin hiçbirini doğru düzgün kullanamadığı için akıllandı. Artık daha çok marka değeri olan ürünleri tercih etmeye başladılar. Artık dediğim gibi velilerimiz bilinçlendir. 365 gün onlara hizmet veren kırtasiyecileri tercih ederek kaliteli ürün almaya çalışıyorlar" şeklinde konuştu.

Öğrenci ve velilerde kırtasiye telaşı

Öğrenci ve velilerde kırtasiye telaşı

İHA

Kaynak:Haber Kaynağı

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.