Öğretmen Atamasında Flaş Açıklama

Öğretmen Atamasında Flaş Açıklama

Türk Eğitim Sen Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Yaşar Şahindoğan, 2019 yılı sonuna kadar en az 60 bin yeni öğretmen ataması yapılması gerektiğini belirtti. Şahindoğan öğretmen atama sayısının yetersizliğini eleştirdi. Şahindoğan, sendikalarının yaptığı ücr

Türk Eğitim Sen Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Yaşar Şahindoğan, 2019 yılı sonuna kadar en az 60 bin yeni öğretmen ataması yapılması gerektiğini belirtti.

Şahindoğan öğretmen atama sayısının yetersizliğini eleştirdi. Şahindoğan, sendikalarının yaptığı ücretli öğretmen araştırmasına göre sadece 74 ilde 83 bin 783 ücretli öğretmen tespit ettiklerini kaydetti. Ülke genelinde bu rakamın 100 bine ulaştığını söyleyen Şahindoğan, “Girdiği ders başına ücret alan, hiçbir güvenceye sahip olmayan, iki yıllık meslek yüksekokulu mezunlarının bile ücretli öğretmen olabildiği ülkemizde bu durum ciddi bir sorun olarak karşımızda durmaktadır” dedi. 2019 yılının Ağustos ayında yapılan 20 bin öğretmen atamasının yetersiz olduğunu kaydeden Şahindoğan, “100 bine yakın ücretli öğretmen çalıştırılıyorken, norm kadro açığı 110 binin üzerindeyken, Milli Eğitim Bakanı Sayın Ziya Selçuk’un ifade ettiği gibi atama bekleyen öğretmen sayısı 700 bin iken, neden atama sayısı 20 binde kalmaktadır? Talebimiz 2019 yılının sonuna kadar en azından 60 bin atama daha yapılmasıdır” diye konuştu.
ÖĞRETMENLER KADRO AÇISINDAN ÜÇ GRUBA AYRILDI
Öğretmenlerin kadrolu, sözleşmeli, ücretli şeklinde üç gruba parçalandığını söyleyen Şahindoğan, öğretmenliğin kariyer mesleği olduğunu, bu noktada sadece kadrolu atama yapılması gerektiğini ifade etti. Sözleşmeli öğretmenlerin eşlerinden, çocuklarından ayrı yaşadığını, ayrı ev açarak ayrı masraf yaptığını da söyleyen Şahindoğan, “Öğretmenlerimiz sözleşmelilik ucubesinden kurtarılmalıdır. Tüm öğretmenler kadrolu olarak ve sadece KPSS puan üstünlüğüne göre atanmalıdır. Mülakat gibi torpil odaklı, şeffaf olmayan yöntemleri kabul etmiyoruz” diye konuştu.

BSHA - Bilim Sağlık Haber Ajansı

Kaynak:Haber Kaynağı

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.