Öğretmenler Anıtkabir’e Yürüyecek

Öğretmenler Anıtkabir’e Yürüyecek

Eğitim-İş Sendikası, öğretmenleri 1 Ekim günü gerçekleşecek yürüyüşe davet etti. Sendika yürüyüş hakkında şu açıklamayı yaptı, “Biz öğretmenliğimizi en zor koşullarda ve büyük bir fedakarlıkla yaparız.

Eğitim-İş Sendikası, öğretmenleri 1 Ekim günü gerçekleşecek yürüyüşe davet etti.

Sendika yürüyüş hakkında şu açıklamayı yaptı, “Biz öğretmenliğimizi en zor koşullarda ve büyük bir fedakarlıkla yaparız. idealimizi ve iddiamızı, çocuk sevgisi ve gelecek sorumluluğumuzla büyütürüz. Hükümetin ortaklarıyla getirmiş olduğu Öğretmenlik Meslek Kanunu bizim hiçbir sorunumuza yanıt vermediği gibi gelecekte büyük ve geri dönüşsüz tehlikeler içermektedir. Kabul etmiyoruz. Uzmanlığımızı ve mesleki deneyim ve donanımımızı yok sayan bu meslek kanunu öğretmenliği değersizleştirmekte, mesleki haklarımızı da yeni şartlara bağlamaktadır. Okullarda çalışma barışını bozacak, içeriğinde yer alan kariyer basamakları uygulamasıyla da öğrenci ve veliler arasında ayrışmaya neden olacaktır. Karşı çıkıyoruz. Bugün yoksulluk sınırının altında ücret alan, çalışma şartları çağın gerisinde kalan, zaten kadrolu / ücretli / sözleşmeli diye ayrılan biz eğitim emekçileri için bu kanun sorun çözen değil başlıbaşına bir sorundur. derhal geri çekilmelidir. Bu kanun gündeme geldiğinden bu yana barındırdığı tehlikeleri anlatan, haklı itirazı örgütleyen sendikamız Eğitim-İş sizleri ÖMK başta olmak üzere eğitim emekçisinin tüm sorunlarına karşı başlatacağı Büyük Yürüyüş’e davet etmektedir. eğitim bir bütün olduğu için, ÖMK’nın tahribatını doğrudan ya da dolaylı olarak yaşayacak olan eğitimin tüm özneleri, yani sadece öğretmenler değil, eğitim kurumlarındaki idari personelden üniversitelerindeki öğretim görevlilerine kadar tüm eğitim emekçileri yürüyüşümüze davetlidir”

1 Ekim Cumartesi günü saat 11.00’de 1.Meclis önünden Anıtkabir’e yürüyeceğiz.

  • Gelin; sorunlarımıza birlikte ve daha gür biçimde anlatlım.
  • Gelin; öğretmene saygı,öğretmenliğe itibar istiyelim
  • Gelin, insanca çalışma koşullarında insanlık onuruna yaraşır ücret talebimizi beraber haykıralım.
  • Gelin, bu ülkeden tek Başöğretmen’ine yürüyelim. O’nun unvanında gözümüz olmadığını, ideallerini gerçekleştirmek için sözümmüz olduğunu gösterelim

Bugun Susarsak Yarın Çok Geç Olacak! Gelin Gecikmeyelim! 

Kaynak:Haber Kaynağı

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.