Öğretmenlere 104 Saat Eğitim Verildi

Öğretmenlere 104 Saat Eğitim Verildi

Kapadokya Üniversitesinde, Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğüne bağlı okullarda görev yapan uçak bakım alanı öğretmenlerinin “Hava Aracı Bakımı Temel Seviye” eğitimleri başarıyla tamamlandı. İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı’nda ku

Kapadokya Üniversitesinde, Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğüne bağlı okullarda görev yapan uçak bakım alanı öğretmenlerinin “Hava Aracı Bakımı Temel Seviye” eğitimleri başarıyla tamamlandı.
İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı’nda kurulu uçak bakım merkezi myTECHNIC ile yapılan iş birliği sonucu “uçak bakım” öğretmenleri hem iş başı eğitimlerinde yer aldı hem “İHA-0 Pilotluğu Sertifikası” aldı.
Kapadokya Üniversitesi Mustafapaşa Yerleşkesi’nde üç grup halinde 72 uçak bakım alan öğretmenine 104 saatlik eğitim verildi. İHA tanıtımı, hava hukuku, aerodinamik, meteoroloji, ATC usulleri, seyrüsefer ve operasyon ile bakım onarım dersleri alan kursiyerlere ayrıca Kapadokya Üniversitesi İHA Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından eğitimler verildi, böylece öğretmenler, “İHA-0 Pilotluğu Sertifikası” almaya da hak kazandı.
“3 BİN 92 ÖĞRENCİ UÇAK BAKIM ALANINDA EĞİTİM GÖRÜYOR”
Protokol gereği uçak bakım alan öğretmenleri, Sabiha Gökçen Havalimanı’nda kurulu uçak bakım merkezi myTECHNIC’in tesislerindeki gerçek iş ortamında uygulamalı eğitimlerine devam edecek. Türkiye genelinde 13 mesleki ve teknik Anadolu lisesinde 3 bin 92 öğrenci uçak bakım alanında eğitim görüyor. Bu okullarda görevli uçak bakım alanı öğretmenlerinin tamamının mesleki gelişimlerine katkı veren bu eğitimleri alması planlanıyor. (BSHA- Eğitim Servisi)


Kaynak:Haber Kaynağı

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.