Okul Başarı Puanı, Sınav Performansını Pozitif Etkiliyor!

Okul Başarı Puanı, Sınav Performansını Pozitif Etkiliyor!

Milli Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim Kurumlarına İlişkin Merkezi Sınavı araştırmasında sınav performansı ile okul başarı puanı arasındaki ilişkiyi inceledi. Araştırma sonucunda sınav performansı ile başarı puanı arasında doğrusal bir ilişki olduğu ortaya çı

Milli Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim Kurumlarına İlişkin Merkezi Sınavı araştırmasında sınav performansı ile okul başarı puanı arasındaki ilişkiyi inceledi. Araştırma sonucunda sınav performansı ile başarı puanı arasında doğrusal bir ilişki olduğu ortaya çıktı.

Öğrencilerin ortaokuldaki akademik performansları ile 2019 Merkezi Sınavdaki MSP’leri arasındaki ilişkiyi belirlemek için korelasyon analizi yapılan araştırmada şu bilgilere yer verildi : “Öğrencilerin 2019 yılında Merkezi Sınavda elde ettikleri MSP ile Okul Başarı Puanı (OBP) arasında doğrusal bir ilişki bulunmaktadır. Normal dağılım varsayımının karşılanmaması nedeniyle Spearman Sıra Farkları Korelasyon Katsayısı kullanılarak yapılan incelemede puanlar arasında pozitif, istatistiksel açıdan anlamlı ve güçlü (ρ=0,855, p<0,05) bir ilişkinin bulunduğu belirlenmiştir. Bu sonuç öğrencilerin 2019 Merkezi Sınavdaki MSP’leri ile OBP’lerinin benzer yönde değiştiğini ve birbirleriyle yüksek düzeyde ilişkili olduklarını göstermektedir” (BSHA/Eğitim Servisi)


Kaynak:Haber Kaynağı

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.