Okul Öncesi Eğitimde Sevgi Ve Güven Vurgusu

Okul Öncesi Eğitimde Sevgi Ve Güven Vurgusu

 Okul Öncesi Eğitimde Sevgi ve Güven Vurgusu Seferihisar’da 5 yıldır hizmet veren Özel Ebru Kırant Anaokulu’nun Kurucu Müdürü Ebru Kırant, okul öncesi eğitimin çocuk gelişiminde önemli bir yeri olduğunu belirterek, sevgi ve güven...

 Okul Öncesi Eğitimde Sevgi ve Güven Vurgusu

Seferihisar’da 5 yıldır hizmet veren Özel Ebru Kırant Anaokulu’nun Kurucu Müdürü Ebru Kırant, okul öncesi eğitimin çocuk gelişiminde önemli bir yeri olduğunu belirterek, sevgi ve güven duygusuyla çocuklara sağlam bir gelecek inşa ettiklerini söyledi.

9 Eylül Üniversitesi Biyoloji Öğretmenliği Yüksek Lisans ve Anadolu Üniversitesi Çocuk Gelişimi mezunu olduğunu ve eğitim sektörüne dersanede başladığını dile getiren Kırant, farklı alanlarda sürekli eğitimler alarak kendini çok yönlü olarak geliştirdiğini kaydetti.

Eskiden beri öğrenci ve veli iletişiminin güçlü olduğunu anlatan Ebru Kırant, “İnsan ilişkilerim eskiden beri iyiydi. Her zaman birilerinin hayatında iz bırakabilmek için çaba gösterdim. Bu süreçte, öğrenci aile koçluğu eğitimi, hızlı okuma tekniği, hafıza teknikleri gibi farklı alanlarda eğitimler aldım. Türkiye’de farklı noktalarda, içinde mizahi unsurlar da bulunan veli ve öğretmen eğitimleri vermeye başladım. Seferihisar’a 2010 yılında geldim. Bir okulda biyoloji öğretmeni olarak işe başladım. Bir yandan evde hızlı okuma dersleri de veriyordum. Çocuklarım doğduğu için çalışma hayatına ara verdim. Anne olduktan sonra çocuklarımı anaokuluna götürmek için araştırma yaptım. Ama beklediğim sıcaklığı bulamadım. Belli bir süre sonra küçüklükten beri hayalim olan anaokulu kurma fikrini yaşama geçirmek istedim. Eylül 2017’de Seferihisar Özel Ebru Kırant Anaokulu’nu hizmete açtım ve okul öncesi eğitimde 5 yılı geride bıraktık” diye konuştu.

EBEVEYNLER ANAOKULU SEÇİMİNDE TİTİZ DAVRANMALI

Bir anaokulunda velilerin dikkat etmesi gereken önemli noktalar olduğunu kaydeden Ebru Kırant, şunları söyledi: “Anaokuluna girdiğiniz zaman veli olarak o sıcaklığı hissetmeniz gerekli. Eğitim yapay bir tavırla her gün yapılabilecek bir iş değildir. Çocuğun sevildiğini hissetmesi çok önemli. Ben eğitim ve sevgi odaklı bir anlayışla hizmet vermeye çalışıyorum. Özel Ebru Kırant Anaokulu, çocukların vakit geçireceği bir yer değil, hedefleri olan bir kurum. Her söylediğimi yerine getirmek için çaba sarf ederim. Kendi çocuklarımdan çok okuldaki çocukları görüyorum. Öğretmenlerimiz de aynı şekilde özverili olarak çalışıyor. Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı olduğumuz için öğrencilerimiz eğitime 36’ncı aydan başlıyor. Eğer 35 ayda okula kabul eden varsa o kurumdan şüphe duymalısınız. Çocuğunuzu emanet ettiğiniz ve 3 yıl boyunca vakit geçirecekleri kurumu iyi araştırmanız gerekiyor. Okulun kurucusunu sosyal medyadan da araştırın. Okulun imkanları nelerdir öğrenin. Ücretler en son olarak değerlendirilmeli. Zaten biz en olabilecek uygun eğitim ücretlerini belirliyoruz”

OKUL ÖNCESİNDE DE KURALLAR VAR

Okul öncesinde mutlaka bazı kurallar uygulanması gerektiğini vurgulayan Ebru Kırant sözlerini şöyle sürdürdü: “Bizim başlıca üç kuralımız vardır. Arkadaşlarınla temasta bulunamazsın, arkadaşlarına kötü söz söyleyemezsin, kız öğrencilere her zaman öncelik tanımalı ve kibar olmalısın. Herkes birbirine saygılı olmalı, kimse kimsenin hakkını önüne geçmemeli. Bazı kazanımlar küçük yaşlardan itibaren öğrenilirse kalıcı olur. Okulda 3 sınıfımız var. Bir oyun odamız ve uyku odamız var. Haftanın bir günü bale dersimiz var. Onun için ayrı bir bale sınıfımız da bulunuyor. Kültür günlerimiz oluyor. Örneğin bir hafta mısır kültürünü işliyoruz. Herkesin hazırladığı dekorlar bir araya getirilir. Oranın dili başkenti yemekleri nelerdir anlatılır. Öğrencilerimize farklı farklı dünyaların olduğunu gösteriyoruz. Fransızca ve ikinci dil olarak da İngilizce eğitimi veriyoruz. Bulunduğumuz bölgede Fransızca eğitim veren tek okul öncesi kurumuz. Okuma yazmaya hazırlık çalışmalarını bir yandan sürdürüyoruz. Bahçe etkinliklerinin yanı sıra; sınıf içinde müzik, resim ve diğer sanat etkinliklerini de uyguluyoruz. İşin eğitim kısmı kadar, eğlence kısmını da çok önemsiyoruz”

Kaynak:Haber Kaynağı

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.