Okul tatili uzayacak mı? Sağlık Bakanı Koca Açıkladı!

Okul tatili uzayacak mı? Sağlık Bakanı Koca Açıkladı!

Koronavirüs nedeniyle okullar bir hafta tatil edildi. 23 Mart itibari ile EBA TV üzerinden uzaktan eğitim yapılıyor. Veliler ve öğrenciler okul tatili uzayacak mı diye araştırıyor. İşte Sağlık Bakanının okul tatili açıklaması...

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca çarşamba günü Milli Eğitim Bakanı' nın Bilim Kurulu toplantısına davet edildiğini ve okul tatilinin uzayıp uzamayacağının orada görüşüleceğini dile getirdi.

Sağlık Bakanı Fahrettin Kocanın diğer Açıklamaları;

Bakanlığın Bilkent Yerleşkesi'nde yapılan toplantıda, yeni tip koronavirüse (Kovid-19) ilişkin Türkiye'de vaka sayının artması nedeniyle alınabilecek yeni tedbirler ve pozitif vakaların durumu ele alındı.

İşte Bakan Koca'nın açıklamalarından öne çıkanlar:

Sağlık çalışanlarımız adına sizlere teşekkür ederim. Ülkemizde ilk vaka 10 Mart'ta görüldü. Mücadelede çok ciddi bir deneyim kazandık.

Dün itibariyle toplam test sayısı 20 bin 345'ti, tanı sayısı 1236 olmuştu. Kaybettiğimiz hasta sayısı ise 30. Her biri ileri yaşlardaydı ve kovid19'a eşlik eden başka hastalıkları da bulunuyordu. Büyüklerimize seslenmek istiyorum. Onların koronavirüsten etkilenmemeleri konusunda bizler sorumluluk sahibiyiz.

Koronavirüse karşı ortaya koyduğumuz dayanışmanın dünyada neredeyse örneği yok.

Kaybettiğimiz hastaların hepsi ileri yaşta ve bünye olarak dirençleri zayıftı. Büyüklerimize seslenmek istiyorum. Onların koronavirüsten etkilenmemesi konusunda bizler sorumluluk sahibiyiz. Bu toplumun sizin hayat tecrübenize ihtiyacı var. Ailelerinizin size ihtiyacı var. Hayat yolculuğunda evlatlarınızın vereceğiniz tavsiyelere ihtiyacı var. Torunlarınızın sevginize ihtiyacı var. Bunları hastayken yapamazsınız. Yapmak isteyip daha yapamadığınız kaç şey olduğunu düşünün. Ağır hastayken yapamazsınız. Sizin öğütlerinize ihtiyacımız var ama siz de bir defaya mahsus bu öğüdü kabul edin. Bu günlerde size karşı hassasiyeti yüksek olan yalnız kendi evlatlarınız değil, bütün toplum. Bu salgında mümkün olduğu kadar az kayıp vermek, bu durumu birlikte atlatmak istiyoruz. Evden çıkmanız bir süre kısıtlandırıldı, bu kurala uyun.

32 BİN YENİ SAĞLIK PERSONELİ ALINACAK

Bu dönemde sağlık personelinin ek ödemelerini iyileştirme çabası içindeyiz. Kadromuza 32 bin personel dahil ediyoruz.

"20 FİRMAYLA ANLAŞTIK"

Sağlık çalışanlarının yeterli malzemeden yoksun olduğu yönündeki iddialar gerçeği yansıtmıyor. Tüm hastanelerimize bütün malzemeler sağlanmaktadır. Bu süreçte pandeminin olduğunu dönemde istismar etmek isteyen firmaların yurt dışıyla bağlantı halinde olduklarını biliyoruz. Depolara baskınlar yapıldı ve maske stokladıkları görüldü. Bu firmaları teker teker çağırarak hepsiyle bu dönemde günlük dönemde ne kadar üretim yapabileceğini sorduk ve anlaşma yaptık. Şu ana kadar 20 firmayla anlaştık.

YERLİ CİHAZ ÜRETİMİNE BAŞLIYORUZ

Yerli cihaz üretimine başlıyoruz. 50 bin kiti Çin'den bu sabah geldi. Perşembe günü 300 bin hızlı tarama kiti gelecek.

Aşı geliştirme çalışmaları yapan kurum ve kuruluşlara da bakanlık olarak destek veriyoruz. 6 üniversite ve bir merkeze çağrı yapıldı. Bu üniversite ve merkezlerin ihtiyaçlarına göre kısıtlamaya gitmeden hepsinin önünü açacak şekilde destek sağlayacağız.

Türkiyede İyileşen koronavirüs vakası var mı?

Sağlık Bakanı Koca Türkiye' de iyileşen koronavirüsten vakalarının olduğunu, iyileşmekte ve durumu iyiye gitmekte olan hastaların olduğunu söyledi. 14 günlük sürenin beklendiğini ve 14 günden sonra açıklama yapılacğını bildirdi.

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.