Ordu’da Korona Karantinası

Ordu’da Korona Karantinası

Korona Virüsü nedeniyle umreden dönen vatandaşlar karantinaya alındı. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın umreden gelen bir vatandaşın Koronavirüs taramasında pozitif çıkmasının ardından havalimanlarında tedbirler arttırıldı.

Korona Virüsü nedeniyle umreden dönen vatandaşlar karantinaya alındı. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın umreden gelen bir vatandaşın Koronavirüs taramasında pozitif çıkmasının ardından havalimanlarında tedbirler arttırıldı. Bakan Koca, “Umreden dönen tüm yolcular, Ankara ve Konya’daki öğrenci yurtlarında karantina mantığıyla ayrı odalara yerleştirilmektedir. Şüpheli bulunanlar gelir gelmez hastaneye kaldırılıp, testleri yapılmaktadır. Tedbirlerde hep birlikte tavizsiz olalım” uyarısında bulundu. Bu uyarı kapsamında Ordu-Giresun Havalimanı’nda da umreden dönenler Koronavirüs taramasından geçirildi.

KORONAVİRÜS TARAMASINDA GEÇTİLER

Ordu Sağlık İl Müdürlüğü görevlileri tarafından Umre ziyaretinden dönen 153 kişi, Ordu-Giresun Havaalanında Koronavirüs taramasından geçirildi. Taramanın yanı sıra vatandaşlara broşür dağıtılarak, hastalık hakkında bilgilendirme de bulunuldu. Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. M. Hilmi Güler’de, umreden dönenlere 14 gün kuralına uyun çağrısında bulundu. Başkan Güler, “Tüm dünyada ve ülkede yaşanan Koronavirüs salgını nedeni ile 14 Gün Kuralına uymanızı ısrarla istiyoruz. Lütfen ziyaretçi kabul etmeyelim ve kuralları uygulayalım. Tedbirleri ne kadar sıkı tutarsak, tehdit o kadar zayıflar” açıklamasında bulundu.


Kaynak:Haber Kaynağı

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.