Orhun Ene: "Eurocup oynuyorsak yumuşak bir takım olmamamız lazım"

Orhun Ene: "Eurocup oynuyorsak yumuşak bir takım olmamamız lazım"

TOFAŞ Başantrenörü Orhun Ene, lige ve Eurocup'a sert maçlar oynayarak hazırlandıklarını belirterek, "Genç oyuncularımız henüz o sertlik seviyesinde...

TOFAŞ Başantrenörü Orhun Ene, lige ve Eurocup'a sert maçlar oynayarak hazırlandıklarını belirterek, "Genç oyuncularımız henüz o sertlik seviyesinde değil. Eurocup oynuyorsak yumuşak bir takım olmamamız lazım" dedi.

Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi ekiplerinden TOFAŞ'ta Genel Menajer Tolga Öngören ve Başantrenör Orhun Ene, basın mensuplarıyla bir araya geldi. TOFAŞ Sosyal Tesisleri'nde düzenlenen basın buluşmasında konuşan Başantrenör Ene, TOFAŞ'taki 3. sezonuna başladığını hatırlatarak, "3 sene önce buraya geldim, buraya geldiğimde de sizle beraber olmanın hem bizim için, hem şehrin basketbolu için faydalı olacağını ön gördüm. 3. sezona başlıyorum. Bu sürecin her anında hem kulübün hem şehrin basket için ne kadar önemli olduğunu, neticede bir antrenörüm antrenörler hizmet için geliyorlar. Buraya geliş amacım da fark oluşturmak benim. Kurumun da beklentisi bu. Bizim yapacağımız işler sadece sportifi sonucu etkileyen şeyler değil. Kalıcı işlerde de katkımızın olması lazım" dedi.

"Bizler değişen parçalarız"

TOFAŞ'ta antrenör olarak fark oluşturmak istediğine vurgu yapan Orhun Ene, "Antrenör olarak iyisinin de yapılabileceğini biliyorum. Kolay bir yapı değil. Avrupa'da oynadığımız lig olsun, Avrupa olsun mücadele ve kaliteli rakiplerin, dirençli rakiplerin bulunduğu bir platform. Geçmişten gelen bir yapımız olsa da yeni mücadelenin içerisinde de tekrardan tecrübe kazanmaya ihtiyacımız var. Geçen sezon bunu ligde yaşadık. Aşağıdan geldik ama burada da farklı yapı içerisinde yukarıya gitmiş, Türk basketbolunun geçmişe göre farklı olduğunu gördük. Bu kulübün, bu şehrin parçası olmaktan mutluluk duyarım ancak bizler değişen parçalarız. Bu işin doğasında vardır, buradan da bir antrenör olarak bir fark oluşturmak da çok isterim. İnşallah geçen sezonki sıçramamızı daha da yukarıya taşımak istiyoruz. Doğru hamlelerle iyi bir altyapı, genç oyuncularımızı A Milli Takıma çıkaracak hamleleri yaparken, takımımızı da iddialı konuma taşımak benim için çok önemli" diye konuştu.

"Henry uyum sağlarsa potansiyeli yüksek"

Oyun kurucu Pierria Henry'nin takıma uyum sağlaması halinde potansiyelinin yüksek bir isim olduğuna dikkat çeken Ene, "3 uzunla beraber iyi bir uzun bulalım, geçen sezon yaşadığımız atletizm problemlerini yaşayamayalım dedik. İstikbal vaad eden ama parasal anlamda da iyi bir oyuncu bulalım istedik. Henry'yi bulduk. Üst tarafa gitme ihtimali olan bir oyuncu. Uyum sağlarsa potansiyeli yüksek. Bizim için en önemli şeylerden biri, kısa oyuncularımızın oyunu iyi organize etmeleri lazım. Biz bunu iyi yaparsak, Crocker da form düzeyine ulaştığı zaman kaliteli bir takım olacağız" dedi.

"Eurocup oynuyorsak yumuşak bir takım olmamamız lazım"

Kadroya son olarak katılan Paunic'in diğer takımlar tarafından da istenen bir oyuncu olduğunu söyleyen Orhun Ene, "Farklı kültürden oyuncular almak da takımı toparlamak açısından iyi oluyor. Dışarıdan belki baktığınız zaman spektaküler oyuncu tarzını seviyor insanlar ancak, koçlar da işini yapan oyuncular istiyor. Sert maçlar oynuyoruz, genç oyuncularımız henüz o sertlik seviyesinde değil. Eurocup oynuyorsak yumuşak bir takım olmamamız lazım" şeklinde konuştu.

Tolga Öngören: "Bursa en iyi yarışmayı hak ediyor"

Genel Menajer Tolga Öngören de Eurocup'ın zor olduğunu belirterek, "Sürekli hale gelmemiz lazım, bu yapıya. Şehir ve kulüp olarak ayak uydurup, burada sürekli kalıp, her sene sportif anlamda daha iyiye doğru gitmemiz lazım. Bursa en iyi yarışmayı hak ediyor, "basketbol şehri Bursa" diyorsak en iyi takımları, yarışmayı buraya getirmeliyiz. Biz büyük yerde olmak istedik, Bursa'ya büyük organizasyonu sunmak istedik. Burada düzgün bir şekilde yol alıp iyi yerlere gelmek istiyoruz" dedi.

'Basket-bus" taraftarları taşıyacak"

Öngören ayrıca, şu ana kadar 930 adet kombine sattıklarını, hedeflerinin bin 100 adet olduğunu ifade ederek, Bursalı basketbolseverlere de çağrıda bulundu. Kombine fiyatlarını maç sayılarının artması sebebiyle arttıklarını ifade eden Öngören, "Türkiye'de geçen yıl doluluk bazında 4'üncü sıradaydık. Yeni bir projemiz var. Taraftarların salonumuza ulaşımını kolaylaştırmak adına salona yakın olan metro istasyonlarından maç günleri belirli saatlerde sürekli olarak ring yapacak "Basket-bus" adını verdiğimiz otobüsler olacak. Bu otobüsler metrodan inen taraftarlarımızı ücretsiz olarak salonumuza getirecek. Basket-bus projesini'engelli bus" olarak yapmak da istiyoruz. Esentepe-FSM Bulvarı istasyonundan kalkacak ek ulaşım hatları ücretsiz olarak taraftarları salona taşıyacak" açıklamasını yaptı.

Öte yandan Tolga Öngören, 1 Ekim Pazar günü Nilüfer TOFAŞ Spor Salonu'nda saat 18.00'de gerçekleşecek sezon açılış organizasyonuna tüm Bursalıları davet etti.

Orhun Ene: "Eurocup oynuyorsak yumuşak bir takım olmamamız lazım"

Orhun Ene: "Eurocup oynuyorsak yumuşak bir takım olmamamız lazım"

İHA

Kaynak:Haber Kaynağı

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.