Orta Kalfat Köyü

Orta Kalfat Köyü

Kalfat köyü haberleri, Orta Kalfat köyü güncel son dakika gelişmeleri, Kalfat köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Çankırı köyleri arasında yer alan Kalfat köyünde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde.

Orta  köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Kalfat köyü son dakika gelişmeleri, Kalfat köyüne özgü yemekler, Orta Kalfat köyünün tarihi, Kalfat köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Kalfat köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Kalfat, Çankırı ilinin Orta ilçesine bağlı bir köydür.

Köy, 1743 yılından beri aynı adı taşımaktadır. 22 Şubat 1954'te belediye statüsü alarak beldeye çevrilen kasabanın belediye statüsü, nüfusunun 2000 kişinin altına düşmesi üzerine 2013 yılında sona erdi.

Kalfat'ın güneydoğusunda Karaağaç ve Sakarcaören, güneybatısında ise Kanlıca Mahallesi ve Salur, batısında Çerkeş İlçesine bağlı Hacılar ve Yalakçukurören, kuzeybatısında Saçak Beldesi, kuzey ve kuzeydoğusunda Atkaracalar İlçesine bağlı Ilıpınar ile Kurşunlu İlçesine bağlı Demirciören ve Sünürlü, doğusunda ise Sakaeli ve Kırsakal köyleri yer almaktadır.

Kalfat; Çankırı il merkezine 74 km, Ankara il merkezine 110 km, Orta ilçe merkezine 4 km, Atkaracalar ilçe merkezine 19 km , Şabanözü ilçe merkezine 28 km, Çerkeş ve Kurşunlu ilçe merkezlerine 29 km, Ilgaz ilçe merkezine 50 km ve Ankara'nın Çubuk ilçe merkezine ise 70 km uzaklıktadır.

Köy halkının başlıca geçim kaynağı tarım ve hayvancılık olup bir bölümü de ticaretle uğraşmaktadır. Buğday, arpa ve fiğ en çok ekilen tahıl ürünleridir. Resmi kayıtlara göre 1960 yıllarında 24.000 civarında küçükbaş hayvanın mevcut olduğu yerleşimde günümüzde küçükbaş hayvancılık oldukça azalmıştır. 1966 yılında Kalfat merkezinin girişindeki bir arazide "Kalfat Anadolu Dokuma Sanayii" ad kurulmuştur. İlk zamanlar 13 kişinin çalıştığı fabrikada havlu, bez, bornoz ve peçe dokunmaya başlanmıştır. Ancak o yıllarda ürünlerin iyi pazarlanamaması nedeniyle tesis kapanmıştır.

Eski Londra belediye başkanı ve Birleşik Krallık'ın şu anki başbakanı Boris Johnson'ın kökleri Kalfat'a dayanmaktadır. Başbakanın ailesi köyde "Sarıoğlangiller" olarak anılmaktadır. Politikacının büyük büyük dedesi, Hacı Ahmet Rıza Efendi, 1813'te Kalfat'ta doğmuştur. Hacı Ahmet Rıza Efendi'nin oğlu Ali Kemal ise bir süre Osmanlı İmparatorluğu'nda Maarif (Eğitim) ve Dahiliye Nazırlığı (İçişleri Bakanlığı) yapmış bir gazetecidir. Boris Johnson, Ali Kemal'in İngiliz asıllı ilk eşinden doğma Osman Kemal'in oğlu Stanley Johnson'un oğludur.

Orta Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. İç Anadolu yöresine özgü haber kanalı var mı? Orta Çankırı Arası Kaç Km? Orta Hava Durumu? Çankırı Köyleri ve Orta Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Çankırılı iseniz Çankırı Doğumlu Ünlüler e göz atmak yararınıza olacaktır. Çankırılı Ünlüler arasında Orta Kalfat Köyünde doğan biri var mı? Orta Doğumlu Ünlüler Kimler?

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
1
1
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.