Orta Kayıören Köyü

Orta Kayıören Köyü

Kayılar köyü haberleri, Orta Kayılar köyü güncel son dakika gelişmeleri, Kayılar köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Çankırı köyleri arasında yer alan Kayılar köyünde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde.

Orta  köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Kayılar köyü son dakika gelişmeleri, Kayılar köyüne özgü yemekler, Orta Kayılar köyünün tarihi, Kayılar köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Kayılar köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Kayılar, Çankırı ilinin Orta ilçesine bağlı bir köydür.Köy tarafındaki araziler genellikle; ahlat, kuşburnu, aluç, armut, süpürgelik, kavak, söğüt vb. ağaçlarla kaplıdır. Genellikle tarımsal faaliyetler köy tarafındaki arazilerde yapılmaktadır. Yani tarlalar çoğunlukla bu kısımdadır.

Yayla tarafındaki araziler ağırlıklı olarak; çam, meşe, gürgen , kavak ve söğüt ağaçlarıyla kaplıdır. Bol bol çayırlık arazi vardır.Güldürcek Barajı, köyün hemen dibindedir. Barajda yüzmek yasak olup tatlı su balıkçılığı gerek kooperatif bünyesinde tekne ile, gerek şahısların oltaları ile yapılmaktadır. 

Kayılar, Çankırı ilinin Orta ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz İç Anadolu bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Kayılar Köyü Resimleri ve Kayılar köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Orta Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. İç Anadolu yöresine özgü haber kanalı var mı? Orta Çankırı Arası Kaç Km? Orta Hava Durumu? Çankırı Köyleri ve Orta Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Çankırılı iseniz Çankırı Doğumlu Ünlüler e göz atmak yararınıza olacaktır. Çankırılı Ünlüler arasında Orta Kayılar Köyünde doğan biri var mı? Orta Doğumlu Ünlüler Kimler?

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.