Orta Kısaç Köyü

Orta Kısaç Köyü

Kısaç köyü haberleri, Orta Kısaç köyü güncel son dakika gelişmeleri, Kısaç köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Çankırı köyleri arasında yer alan Kısaç köyünde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde.

Orta  köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Kısaç köyü son dakika gelişmeleri, Kısaç köyüne özgü yemekler, Orta Kısaç köyünün tarihi, Kısaç köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Kısaç köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Kısaç, Çankırı ilinin Orta ilçesine bağlı bir köydür.Köyün adının Türk dil Kurumu verilerine göre:Kıskaç' tan türeme olduğu belirtilmektedir. Kıstırma tutma anlamıda taşımaktadır. Çevredeki köy isimleri Oğuz boyların isimleri olduğundan muhtemelen Atalarımız Oğuz Türkleri idiler.Ve Kırgızistan civarlarından bu yerleşkeye gelmişlerdir.Çankırı iline 70 km, Orta ilçesine 7 km uzaklıktadır.Çankırıdan çok ankaraya daha yakındır.

Kısaç, Çankırı ilinin Orta ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz İç Anadolu bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Kısaç Köyü Resimleri ve Kısaç köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Orta Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. İç Anadolu yöresine özgü haber kanalı var mı? Orta Çankırı Arası Kaç Km? Orta Hava Durumu? Çankırı Köyleri ve Orta Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Çankırılı iseniz Çankırı Doğumlu Ünlüler e göz atmak yararınıza olacaktır. Çankırılı Ünlüler arasında Orta Kısaç Köyünde doğan biri var mı? Orta Doğumlu Ünlüler Kimler?

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.