Orta Yuva Köyü

Orta Yuva Köyü

Yuva köyü haberleri, Orta Yuva köyü güncel son dakika gelişmeleri, Yuva köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Çankırı köyleri arasında yer alan Yuva köyünde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde.

Orta  köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Yuva köyü son dakika gelişmeleri, Yuva köyüne özgü yemekler, Orta Yuva köyünün tarihi, Yuva köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Yuva köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Yuva, Çankırı ilinin Orta ilçesine bağlı bir köydür.OĞUZLAR (Yuva ve diğer Oğuz boylarının adını taşıyan köylerin geçmişini iyi anlayabilmek için Oğuz Türkleri hakkında genel bilgilere sahip olmak lazımdır. Bu sebeple yazımızın ilk bölümünde Oğuz Boyları hakkında kısaca bilgiler sunacağız. İkinci yazımızın konusu ise Yıvaların tarihi ve Orta ilçesine bağlı Yuva köyü hakkında olacaktır.)

Oğuz adı, Oğuzların atası Oğuz han’dan gelmektedir. Oğuz ve oğullarını anlatan Oğuz Destanı (Oğuz kağan Destanı) milattan önceki tarihlerde ortaya çıkmış; sonradan yazıya geçirilmiştir. Tarihçi Zeki Velidi Togan’a göre, çok eski tarihlerde Oğuzlar, Ön Asya’dan Çin’e kadar uzanan geniş bir coğrafyada cihanşümul bir devlet kurmuşlardır.

Tarih sahnesine XI. yüzyıldan itibaren çıkan ve kendilerine Türkmen de denilen Oğuzlar’ın Türkiye Türkleri ile İran, Azerbaycan, Irak ve Türkmenistan Türklerinin ataları olduklarını biliyoruz. Selçuklu ve Osmanlı hânedanlarının da Oğuzlar’dan çıktığı düşünüldüğü zaman, Oğuzların dünya tarihindeki rolünün ne derece önemli olduğu anlaşılabilir.Çankırı iline 69 km, Orta ilçesine 4 km uzaklıktadır.

Yuva, Çankırı ilinin Orta ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz İç Anadolu bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Yuva Köyü Resimleri ve Yuva köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Orta Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. İç Anadolu yöresine özgü haber kanalı var mı? Orta Çankırı Arası Kaç Km? Orta Hava Durumu? Çankırı Köyleri ve Orta Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Çankırılı iseniz Çankırı Doğumlu Ünlüler e göz atmak yararınıza olacaktır. Çankırılı Ünlüler arasında Orta Yuva Köyünde doğan biri var mı? Orta Doğumlu Ünlüler Kimler?

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.