Ortaca Dalyan Köyü

Ortaca Dalyan Köyü

Dalyan Köyü haberleri, Ortaca Dalyan köyü güncel son dakika gelişmeleri, Dalyan köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Muğla Köyleri Arasında yer alan Dalyan Köyünde vefat edenler, köyün eski adı ve dahası haberimizde.

Ortaca Dalyan köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Dalyan köyü son dakika gelişmeleri, Dalyan köyüne özgü yemekler, Ortaca Dalyan köyünün tarihi, Dalyan köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Dalyan köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Dalyan , Muğla ilinin Ortaca ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz ege bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Dalyan Köyü Resimleri ve Dalyan köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Ortaca Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Ege yöresine özgü haber kanalı var mı? Ortaca Muğla Arası Kaç Km? Ortaca Hava Durumu? Muğla Köyleri ve Ortaca Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Muğlalı iseniz Muğla Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Muğlalı Ünlüler arasında Ortaca Dalyan Köyünde doğan biri var mı? Ortaca Doğumlu Ünlüler Kimler?

Köyceğiz Gölü dalyanı (Türkiye genelinde, kısaca Dalyan denir) bu beldede yer alır.

 

Dalyan, Köyceğiz Gölü ile Akdeniz'i birleştiren ana kanal üzerinde bulunur. Dalyan kanalının denize ulaştığı yer olan İztuzu Plajı deniz kaplumbağaları olan Caretta Caretta'ların yumurtalarını bıraktıkları kumsallardan biridir. Kaunos antik kenti de Dalyan'dadır. Beldenin 8.000 dolayında nüfusu vardır. Pek çok ünlü turizm merkezine yakın olmasına rağmen turistik açıdan nispeten daha az gelişmiştir. Bunun sebebi, Dalyan'ın ana yoldan 12 km içeride bulunmasıdır. Adından anlaşılabileceği gibi geçmişte Dalyan'ın önemli geliri balıkçılıktı, pamukçuluk ikinci sırada yer alıyordu. Günümüzde en önemli iktisadi faaliyet turizmdir. Dalyan'da 100'ün üzerinde konaklama yeri, 20'nin üzerinde lokanta, birçok seyahat acentesi ve alışveriş yerleri bulunur. Mavi yengeci meşhurdur. Dalyan'ın iklimi birçok Akdeniz kentinde olduğu gibi ılıman olduğu için belde ilkbahar, yaz ve kış aylarında ziyaret edilebilir. Ancak yine de Dalyan'a turistik bir ziyarette bulunmak için en iyi mevsim Caretta Caretta'ların yumurtlama mevsimi olan Haziran-Temmuz aylarıdır. Bu aylar şehrin popülasyonunda yaşanan canlanma nedeniyle turizm açısından daha eğlenceli geçmektedir.

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.