Ortaca’da Yapılandırma Ve Değişen Uygulama Semineri

Ortaca’da Yapılandırma Ve Değişen Uygulama Semineri

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Ortaca Merkez Müdürlüğü tarafından Ortaca'da "6736 Sayılı Kanun Kapsamında Çıkarılan Yapılandırma ve son dönemde değişen...

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Ortaca Merkez Müdürlüğü tarafından Ortaca'da "6736 Sayılı Kanun Kapsamında Çıkarılan Yapılandırma ve son dönemde değişen kurum uygulamaları" hakkında seminer verildi.

Ortaca SGK Merkez Müdürü Özkan Arslan tarafından verilen seminerler Ortaca Kent Konseyi Toplantı Salonunda gerçekleştirildi.

Ortaca SGK Merkez Müdürü Özkan Arslan, Seminere katılanlara yapılandırma ve son dönemde değişen kurum uygulamaları hakkında bilgi verildiklerini belirtti.

Yapılandırmanın avantajları konusunda bilgiler paylaştıklarını dile getiren Arslan, "6736 sayılı yasa kapsamında işverenlerimizin, sigortalılarımızın, bağ-kurlularımızın borçlarını yapılandırması çıktı. Bu kapsamda Ortaca Sosyal Güvenlik Merkezi'ne bağlı olarak; Köyceğiz, Ortaca ve Dalaman'da muhasebeci, işveren ve çiftçilerimiz ile bir araya gelerek seminerler yaptık. Bu kapsamda ne şekilde yapılandırılacağı, yapılandırmanın faydaları, yapılandırma yaptıktan sonra hangi avantajlar sağlayacağını paylaştık. Onun haricinde Sosyal Güvenlik mevzuatında son dönemde yapılan değişiklikleri anlattık. Daha sonrasında işverenlerimizden ve muhasebecilerimizden gelen soruları cevapladığımız etkili ve verimli bir seminer oldu." diye konuştu.

"Tüm teşviklerden faydalanıyorlar"

İşverenlerden ağırlıklı olarak gelen kaç taksit olacağı, avantajının ne olduğu gibi soruları yanıtladıklarını aktaran Ortaca SGK Müdürü Özkan Arslan, "en büyük avantajlarından bir tanesi işverenlerimiz peşin ve düzenli ödeme yaptığında 5 puan indirimi dediğimiz yaklaşık yüzde 15'e yakın indirim söz konusu, işverenlerimiz taksit yaparak, ilk taksiti ödediğinde hiç borcu yokmuş gibi tüm teşviklerden faydalanmaya başlıyorlar. Aynı zamanda icra dosyaları varsa kaldırılıyor. Haciz konulan dosyalardaki haciz çözme işlemini gerçekleştiriyoruz. İhalelere katılması için alacakları borcu yoktur yazılarını almak için yapılandırmasını yaptırıp 1. Taksiti ödemesi onlar için yeterli." dedi.

Genel Sağlık Sigortasına önem verdiklerini ve vatandaşların gelir testine müracaat etmelerini gerektiğini ifade eden Arslan şunları kaydetti; "Yapılandırmamız 1 Eylül 2016 tarihinde başladı. Yapılandırmamız 31 Ekim 2016 tarihine kadar, işveren ve bağ-kur dosyaları için geçerli aynı zamanda Genel Sağlık Sigortası yapılandırması da söz konusu, bunun içinde Aralık sonuna kadar sosyal yardımlaşma kurumlarında gelir testine müracaat edip, Ocak ayının sonuna kadar bize müracaat etmeleri halinde, onların borçlarını da yapılandırıyoruz. Genel Sağlık Sigortasına önem veriyoruz, hiçbir sosyal güvencesi olmayan vatandaşlarımızın zorunlu olarak tabi olduğu bir sigorta. Bunun için yapılması gereken ilk aşamada gelir testi, bu seminerlerimizde genel sağlık sigortasından bahsettik."

Seminer katılımcıların soruları da Özkan Arslan, tarafımdan yanıtlandı.

Ortaca’da Yapılandırma Ve Değişen Uygulama Semineri

Ortaca’da Yapılandırma Ve Değişen Uygulama Semineri

İHA

Kaynak:Haber Kaynağı

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.