Ortaköy Durhasanlı Köyü

Ortaköy Durhasanlı Köyü

Durhasanlı Köyü Haberleri, Ortaköy Durhasanlı Köyü Güncel Son Dakika Gelişmeleri, Durhasanlı Köyü İle İlgili Tüm Video, Fotoğraf Ve Haberler, Aksaray Köyleri Arasında Yer Alan Durhasanlı Köyünde Vefat Edenler, Köyün Eski Adı Haberimizde.

Ortaköy Durhasanlı köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Durhasanlı köyü son dakika gelişmeleri, Durhasanlı köyüne özgü yemekler, Ortaköy Durhasanlı köyünün tarihi, Durhasanlı köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Durhasanlı köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Durhasanlı , Aksaray ilinin Ortaköy ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz İç Anadolu bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Durhasanlı Köyü Resimleri ve Durhasanlı köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Ortaköy Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. İç Anadolu yöresine özgü haber kanalı var mı? Ortaköy Aksaray Arası Kaç Km? Ortaköy Hava Durumu? Aksaray Köyleri ve Ortaköy Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Aksaraylı iseniz Aksaray Doğumlu Ünlüler e göz atmak yararınıza olacaktır. Aksaraylı Ünlüler arasında Ortaköy Durhasanlı Köyünde doğan biri var mı? Ortaköy Doğumlu Ünlüler Kimler?

Durhasanlı , Aksaray ilinin Ortaköy ilçesine bağlı bir köydür.

Kırşehir, Aksaray, Konya ve Kayseri gibi Anadolu'nun birçok iline yakınlığından dolayı sosyal dokusuna benzerlik gösterir. Düğünlerde eskiden davul, zurna çalınırdı. Ancak son yıllarda Kırşehir ve hatta Ankara-Sincan havaları çalınması yaygınlaşmıştır. Düğünlerde ve ölümlerde, vefat edenlerin sevabına belirli günlerde, eskiden sulu yemekler yapılırken son 15-20 yıldır Ortaköy'de fırınlarda etli ekmek yaptırılıp köy halkına ve misafirlere ikram edilir.Aksaray iline 72 km, Ortaköy ilçesine 17 km uzaklıktadır.

Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır.Köyde, ilköğretim okulu vardır . Köyün içme suyu şebekesi var kanalizasyon şebekesi vardır. PTT şubesi yoktur. Sağlık ocağı vardır ancak sağlık evi yoktur. Köye ulaşımı sağlayan yol asfalt olup köyde elektrik ve sabit telefon vardır.

 

 

 

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.