Osmancık Danışment Köyü

Osmancık Danışment Köyü

Danışment haberleri, Danışment güncel son dakika gelişmeleri, köy ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Çorum köyleri arasdına yer alan Danışment köyünde vefat edenler ve köyün eski adı haberimizde.

Osmancık Danışment köyü hangi il ve ilçeye bağlı, Osmancık Danışment köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları,Danışment köyü son dakika gelişmeleri,Danışment köye ait haberler, Danışment köye özgü yemekler, köyün tarihi, tüm resim ve videoları bu haberimizde

Danışment, Çorum ilinin Osmancık ilçesine bağlı bir köydür.Danişment Oğullarından Mehmet Melih Gazinin Üç çocuğuna vakfettiği bilinmektedir.Köyün adı Danişment Köyü olarak kullanılmıştır.Daha önceden Amasyaya bağlı olan bu köy bir vakıf köyüdür.Melih Gazinin kabri tetre harmanı denilen bölgede bulunmaktadır.Köyün sınırları içinde bulunan Çaldağı bölgesinde zaman evliyalarından kabri Osmancıkta bulunan Koyun babanın ayak izi koyun ağılı ve kendi yaşayacak kadar bir barınağı bulunmaktadır.bayram sabahları bayram namazından sonra köyün yaşlıları başta olmak üzere tüm herkes birbiriyle bayramlaşılır.YEMEKLER Kültür yemekleri;keşkek,et(koyun veya inek),pilav,un helvası,ayranhacı duaları ve ugurlama töreni,asker ugurlama törenleriÇorum il merkezine 69, Osmancık ilçesine 16 km uzaklıktadır.
 

Danışment , Çorum ilinin Osmancık ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz İç Anadolu bölgesine düşer ve bu köyün geçiyorsanız  Resimleri ve  videoları sizin de ilginii çekebilir.

Danışment Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. İç Anadolu yöresine özgü haber kzanalı var mı?

Osmancık Çorum Arası Kaç Km? Osmancık Hava Durumu? Çorum Köyleri ve Osmancık Köylerini merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Çorumlu iseniz Çorum Doğumlu Ünlülere göz atmak yararınıza olacaktır. Çorumlu Ünlüler arasında Osmancık doğan biri var mı? Osmancık Doğumlu Ünlüler Kimler?

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.