Osmancık Güneşgören  Köyü

Osmancık Güneşgören Köyü

Güneşgören haberleri, Güneşgören güncel son dakika gelişmeleri, köy ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Çorum köyleri arasdına yer alan Güneşgören köyünde vefat edenler ve köyün eski adı haberimizde.

Osmancık Güneşgören köyü hangi il ve ilçeye bağlı, Osmancık Güneşgören köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Güneşgören köyü son dakika gelişmeleri, Güneşgören köye ait haberler, Güneşgören köye özgü yemekler, köyün tarihi, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Güneşören, Çorum ilinin Osmancık ilçesine bağlı bir köydür.köye ilk yerleşim, Hacı Ali Mezrası şeklinde başlamıştır. Şu an 70 civarında hane bulunmaktadır. Köye ilk gelenler Zondali kabilesinden Hacı Ali, Kardeşi ve eşidir. Amasya yönünden geldiği tahmin edilen bu aile önce Kınalıtaş mevkindeki köyden koyun sürüleri satın alarak yukarı, şimdiki köyün üst kısımlarına yerleştiği zamanla buranın suya uzak olması ve heyelan nedeniyle şu andaki yerleşim yerine yerleştikleri bilinmektedir.
Köyün Osmanlı Devleti döneminde adı Güneşviran olarak geçmektedir. Köyle ilgili ilk kaynak 1904 yılında yapılan nüfus sayımında sayılan Ali oğlu YUSUF'un burada 1831'de doğduğunun yazılması ile köyün 19. YY'dan bu yana yerleşim yeri olduğunu göstermektedir. İkinci belge ise 18 Temmuz 1870 tarihine dayanmaktadır. Üçüncü kaynak ise yine 1870 tarihinde Öbektaş köyünden Molla Halil oğlu Veliyyüddin ile Güneşviran Köyünden Hasan Kethüda oğlu Ali Osman arasında geçen bir davada köy hakkında bilgi alınmaktadır. Köyde şu anda AKBAŞ,KARATAŞ ESKİADAM, ÇAKIRLAR, ZEYTUN, KOYUN, OCAK, ŞEKİRLER ve KÜRÜŞLER gibi aileler bulunmaktadır. genellikle birbirine akraba olan bu ailelerin gençleri, Özellikle Ankara'yı göç yeri olarak seçmektedir. Köyde tarım yapılsa da genellikle bu kendi ihtiyaçları için kullanmaktadırlar. Köyün geçim kaynağı, çeşitli illerde yapılan inşaat işçiliği ve Ankara'da yerleşik gençlerin katkılarıdır. yerleşim yeri köyün ortadan geçen çayın çevresindedir. Toprak yapısı kil'li toprak olduğundan tarım genellikle köyün aşağısında bulunan daha müsait alanlardadır. Köyde yapılan meyvecilik elma üzerine olmasına rağmen son yıllarda bu ağaçların gençleştirilmemesi, meyveciliği bitirme noktasına getirmiştir. karasal iklim hakim köyde, yazları hava serindir. Çal Dağ'ın alt kısımlarında olması bir dönem yaylaya çıkış olgusunu tetiklese de son dönemlerde yaylaya çıkan aile saysı azalmıştır. Köy, eski muhtar Fikret Eskiadam ve şimdiki muhtar Dursun Çakır döneminde atağa geçmiş, kanalizasyon, su ve yol projeleri geliştirilmiştir.Öğr.Gör.Rahmi AKBAŞT.C. BİLECİK ÜNİVERSİTESİÇorum iline 66 km, Osmancık ilçesine 17 km uzaklıktadır.

Güneşgören , Çorum ilinin Osmancık ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz İç Anadolu bölgesine düşer ve bu köyün geçiyorsanız Güneşgören köyü resimleri ve Güneşgören köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Osmancık Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. İç Anadolu yöresine özgü haber kanalı var mı?

Osmancık Çorum Arası Kaç Km? Osmancık Hava Durumu? Çorum Köyleri ve Osmancık Köylerini merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Çorumlu iseniz Çorum Doğumlu Ünlülere göz atmak yararınıza olacaktır. Çorumlu Ünlüler arasında Güneşgören köyünde doğan biri var mı? Osmancık Doğumlu Ünlüler Kimler?

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.