Osmancık Kumbaba Köyü

Osmancık Kumbaba Köyü

Kumbaba haberleri, Kumbaba güncel son dakika gelişmeleri, köy ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Çorum köyleri arasdına yer alan Kumbaba köyünde vefat edenler ve köyün eski adı haberimizde.

Osmancık Kumbaba köyü hangi il ve ilçeye bağlı, Osmancık Kumbaba köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Kumbaba köyü son dakika gelişmeleri, Kumbaba köye ait haberler, Kumbaba köye özgü yemekler, köyün tarihi, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Kumbaba, Çorum ilinin Osmancık ilçesine bağlı bir köydür.Kumbaba ismini nereden aldı?Köy ismini Menevrek`lerden Hamza diye anılan ve bugün köy merkezindeki türbe içerisinde yatmakta olan bir zattan almaktadır. Rivayete göre, Hamza denilen bu zat çok saf imiş ve çocuklar gibi sürekli Kızılırmak kenarındaki kumlarda oynarmış. Aynı zamanda bu zat zaman zaman bazı mucizeler gösterirmiş.Kızılırrmak`ın coşkun olduğu bir mevsimde, gelin almak maksadı ile, uzak bir yöreye giden bir grup insan Kızılırmak`ın geçit vermemesi nedeni ile, uzun bir süre köyde konaklamak zorunda kalır. Yolculuk o zamanlar atlar ile yapılırmış. Kısa bir süre sonra hayvanların yiyecekleri tükenir.Hayvanlara yiyecek bulmakta zorlanan grup, Hamza denilen bu zata başvururlar. Hamza isimli bu zat, "hayvanların torbalarına kum doldurun" der. Grubun önde gelenleri ise "Hayvan kum yer mi?" diye itiraz ederler. İçlerinde itikatı pek olanlar torbalara Kızılırmak kenarından kum doldurarak hayvanların başına takarlar. Hayvanlar tereddütsüz başlarlar torbaların içindekini kütür kütür yemeye. Bu hale şaşıranlar torbaların içine bakarlar ki, doldurulan bütün kum taneleri, arpa olmuş. O günden sonra Hamza denilen bu zat, Kumbaba olarak anılmış. O günden sonra Kumbaba`ya gidiyorum demek, Hamza denilen bu zatı ziyarete gitmek anlamında kullanılmış ve daha sonraları köye Kumbaba türbeye de Kumbaba Sultan ismi denilegelmiş. Kumbaba Sultan türbesinde bugün 4 yatır bulunmaktadır. Birisi Kumbaba Sultan`ın kendisine, birisi türbeyi inşa ettiren İbrahim Güven`e, diğeri Büyük İbrahim olarak bilinen zata ve eşi Fatma Anaya aittir.Çorum iline50 km, Osmancık ilçesine 8 km uzaklıkta

Kumbaba , Çorum ilinin Osmancık ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz İç Anadolu bölgesine düşer ve bu köyün geçiyorsanız Kumbaba köyü resimleri ve Kumbaba köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Osmancık Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. İç Anadolu yöresine özgü haber kanalı var mı?

Osmancık Çorum Arası Kaç Km? Osmancık Hava Durumu? Çorum Köyleri ve Osmancık Köylerini merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Çorumlu iseniz Çorum Doğumlu Ünlülere göz atmak yararınıza olacaktır. Çorumlu Ünlüler arasında Kumbaba köyünde doğan biri var mı? Osmancık Doğumlu Ünlüler Kimler?

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.