Uğurludağ Üçdam Köyü

Uğurludağ Üçdam Köyü

Üçdam haberleri, Üçdam güncel son dakika gelişmeleri, köy ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Çorum köyleri arasdına yer alan Üçdam köyünde vefat edenler ve köyün eski adı haberimizde.

Osmancık Üçdam köyü hangi il ve ilçeye bağlı, Osmancık Üçdam köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Üçdam köyü son dakika gelişmeleri, Üçdam köye ait haberler, Üçdam köye özgü yemekler, köyün tarihi, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Üçdam, Çorum ilinin Uğurludağ ilçesine bağlı bir köydür.Köyün tarihi hakkında bir bilgi bulunmamaktadır.ilk zamanlar yörük (göçebe) kültürünün etkisi fazlaca hissedilen köyde zamanla yerleşik hayatın etkileri hissedilmeye başlanmıştır. tarımla ugraşılmaya başlanmış on beş yıl öncesine kadar köyünönemli ürünlerinden bitaneside bagcılıktı şimdi ise yerini çeltik yetiştiriciligi almıştırköyde 700 ton çeltik üretilmektedir önceki yıllara ait kültür örnekleri dokuma tezgâhlarında yapılan kilimlerde coraplarda kecelerde, heybelerde etkisini güçlü şekilde gösterir, evler genelde iki katlı, taş ve ahşap evlerden oluşmaktadır. tarhana çorbası, keşkek, tutmaç, çatal çorba, pelite, kıymaaşı, ayran aşı geleneksel yemeklerindendir.Çorum iline 84 km, Uğurludağ ilçesine 22 km uzaklıktadır.

Üçdam , Çorum ilinin Osmancık ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz İç Anadolu bölgesine düşer ve bu köyün geçiyorsanız Üçdam köyü resimleri ve Üçdam köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Osmancık Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. İç Anadolu yöresine özgü haber kanalı var mı?

Osmancık Çorum Arası Kaç Km? Osmancık Hava Durumu? Çorum Köyleri ve Osmancık Köylerini merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Çorumlu iseniz Çorum Doğumlu Ünlülere göz atmak yararınıza olacaktır. Çorumlu Ünlüler arasında Üçdam köyünde doğan biri var mı? Osmancık Doğumlu Ünlüler Kimler?

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.