Osmancık Umaç Köyü

Osmancık Umaç Köyü

Umaç haberleri, Umaç güncel son dakika gelişmeleri, köy ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Çorum köyleri arasdına yer alan Umaç köyünde vefat edenler ve köyün eski adı haberimizde.

Osmancık Umaç köyü hangi il ve ilçeye bağlı, Osmancık Umaç köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Umaç köyü son dakika gelişmeleri, Umaç köye ait haberler, Umaç köye özgü yemekler, köyün tarihi, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Umaç, Çorum ilinin Osmancık ilçesine bağlı bir köydür.Kökeni anadoluya ilk yerleşen türklere dayanır ilk yerleşim yeri bursadır. Daha sonra sivas,çorum alaca,osmancık ırmak boyu yavuz baskısında eski Umaç'dır. Şimdiki köyün 3 km kuzey dogusunda 1890 larda şu anki yerine yerleşir.köyde Hümmetoğuları,İpekler,Kel hüseyinler adını alan üç soy yaşamış ve hala yaşamaktadır. bunlardan Hümmetoğulları ve ipekler aynı soydan gelmiştir ve bundan dolayı soyun kalabalık olması kaçınılmazdır.
Her doğan yeni nesil okuma düşüncesi ile şehirlere göç etmesi sonucu Türkiye'nin dört bir yanına dağılmıştır ve Türkiye'nin her yerinde yaşamlarını sürdürmektedirler. Eski nesillerin ise vefat etmesi ile köyün nüfusu hayli azalmıştır.
Günümüze bakıcak olursak köyde toplam 15 hane olduğunu ve yeni nesilin göç etmesi sonucu ise okulun kapandığını görebiliriz.
Umaç köyünün kültürel zenginliklerle dolu bir köy olduğunu aşağıda da görebiliriz.Kaypak adı verilen hamurlu yemek türü bu köye aittir.Sanat müziğine önem verdikleri müzik sevdalarından bellidir.Birçok saz ustası yetiştirmişlerdir.Çalışkan, akıllı ve çeviklik yönünden oldukça zengin olan bu köy halkı ticaretle uğraşmıştır.Çorum iline 57 km, Osmancık ilçesine 15 km uzaklıktadır

Umaç , Çorum ilinin Osmancık ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz İç Anadolu bölgesine düşer ve bu köyün geçiyorsanız Umaç köyü resimleri ve Umaç köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Osmancık Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. İç Anadolu yöresine özgü haber kanalı var mı?

Osmancık Çorum Arası Kaç Km? Osmancık Hava Durumu? Çorum Köyleri ve Osmancık Köylerini merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Çorumlu iseniz Çorum Doğumlu Ünlülere göz atmak yararınıza olacaktır. Çorumlu Ünlüler arasında Umaç köyünde doğan biri var mı? Osmancık Doğumlu Ünlüler Kimler?

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.