Osmancık Yukarızeytin Köyü

Osmancık Yukarızeytin Köyü

Yukarızeytin haberleri, Yukarızeytin güncel son dakika gelişmeleri, köy ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Çorum köyleri arasdına yer alan Yukarızeytin köyünde vefat edenler ve köyün eski adı haberimizde.

Osmancık Yukarızeytin köyü hangi il ve ilçeye bağlı, Osmancık Yukarızeytin köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Yukarızeytin köyü son dakika gelişmeleri, Yukarızeytin köye ait haberler, Yukarızeytin köye özgü yemekler, köyün tarihi, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Yukarızeytin, Çorum ilinin Osmancık ilçesine bağlı bir köydürKöyün 1900’lü yılların başlarında Sivas Sancağı Amasya Vilayeti Vezirköprü Kazası Avlağı Nahiyesine bağlı olduğu bilinmektedir.Yukarızeytin köyü olarak CUMHURİYET döneminde yapılan idari yapılanmadan sonra bugünkü İlimiz ve İlçemiz olan ÇORUM İLİ OSMANCIK İLÇESİ sınırlarına dahil edilmiştir. köy ilçemizin kuzey doğusundadır. Komşu köylerimiz ise sol kısmında 2.5 km uzağında Aşağı Zeytin Köyü, sağ kısmında 6.km uzaklıkta Pelitçik Köyü köyün ormanla süslediği dağ olan bakacak mevkisinin arkasında Avlağı köyü bulunmaktadır.köyün Doğu kısmında ise Samsun Vezirköprü kazası Ovacık bölgesi bulunmaktadır. Ülkemizin en büyük çam ormanları arasında yer alan Kunduz ormanının birçoğu köyün sınırları içinde yer alması, Kızıl Irmağın köyün 2 km gibi yakınından geçmesi dolayısıyla şirin bir köy olmuştur.köy ilçemize en uzak köyleri arasında bulunmaktadır. İlçeye uzaklığı ise 54 kilometredir. köy halkının tamamı 24 OĞUZ BOYUNDAN GELEN ÇEPNİ TÜRKMENLERİ YAŞAMAKTADIRLARBilindiği gibi köylümüz örf ve adetlerinin bazıları günümüzde uygulanmaktadır. Bununla birlikte köyün altyapısı olarak kanalizasyonu 1974 yılın da Devlet desteği ile köylümüz tarafından yapılmıştır.Köy düğünlerinde köyün gençleri tarafından köy seyirlik oyunları (elekcoğ) oynanır. Düğünlerde gençler güreş tutar. Ramazan ayında çeşitli eğlenceler düzenlenir.Çorum iline 119 km, Osmancık ilçesine 54 km uzaklıktadır.

Yukarızeytin , Çorum ilinin Osmancık ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz İç Anadolu bölgesine düşer ve bu köyün geçiyorsanız Yukarızeytin köyü resimleri ve Yukarızeytin köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Osmancık Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. İç Anadolu yöresine özgü haber kanalı var mı?

Osmancık Çorum Arası Kaç Km? Osmancık Hava Durumu? Çorum Köyleri ve Osmancık Köylerini merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Çorumlu iseniz Çorum Doğumlu Ünlülere göz atmak yararınıza olacaktır. Çorumlu Ünlüler arasında Yukarızeytin köyünde doğan biri var mı? Osmancık Doğumlu Ünlüler Kimler?

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.