Osmanlı El Yazmaları Ve Arşivleri Konusunda Iraklı Araştırmacılara Eğitim Verilecek

Osmanlı El Yazmaları Ve Arşivleri Konusunda Iraklı Araştırmacılara Eğitim Verilecek

YÖK Başkanı Prof. Dr. M. A. Yekta Saraç’ın daveti üzerine Türkiye’de bulunan Irak Yükseköğretim ve Bilimsel Araştırmalar Bakanı Dr. Qusay Al Suhail, YÖK’e ziyaret gerçekleştirdi. Görüşmede YÖK heyetinde, YÖK Başkan Vekilleri Prof. Dr. Rahmi Er ve Prof. Dr

YÖK Başkanı Prof. Dr. M. A. Yekta Saraç’ın daveti üzerine Türkiye’de bulunan Irak Yükseköğretim ve Bilimsel Araştırmalar Bakanı Dr. Qusay Al Suhail, YÖK’e ziyaret gerçekleştirdi.

Görüşmede YÖK heyetinde, YÖK Başkan Vekilleri Prof. Dr. Rahmi Er ve Prof. Dr. M. İ. Safa Kapıcıoğlu hazır bulundu. Irak Heyetinde Bakan Suhail’e, Irak Burslar ve Kültürel İlişkiler Genel Müdürü Amjad Abdulnabiy Al Sawad ve Irak Büyükelçiliği-Kültür Müsteşarı Doç. Dr. Mustafa Wahby Jabeer eşlik etti. Ziyarette, Irak Hükümeti’nin burslusu olarak Türkiye’ye daha fazla öğrenci ve akademisyen gönderilmesi başta olmak üzere Osmanlı El Yazmaları ve Arşivleri konusunda Iraklı araştırmacılara eğitim verilmesi, üniversiteler arasında ortak diploma programları​nın açılması konularında istişarelerde bulunuldu. Yükseköğretim ve bilimsel araştırma alanındaki işbirliğinin daha da geliştirilmesi hususunun ele alındığı görüşme sonucunda bir eylem planının hazırlanmasına karar verildi. Görüşme sonrasında, 7 Ocak 2017 tarihinde iki ülke arasında imzalanan mutabakat zaptı kapsamında üzerinde mutabakata varılan hususlara ilişkin taraflar arasında ortak izleme komisyonu oluşturulmasına yönelik bir protokol imzalandı. (BSHA – Eğitim Servisi )


Kaynak:Haber Kaynağı

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.