Ösym Başkanı’nın Görevden Alınması Yetmez!  Suç Duyurusunda Bulunuyoruz!

Ösym Başkanı’nın Görevden Alınması Yetmez! Suç Duyurusunda Bulunuyoruz!

ÖSYM Başkanı’nın Görevden Alınması Yetmez! Suç Duyurusunda Bulunuyoruz ! Eğitim Sen,  KPSS üzerine ortaya atılan iddiaların “asılsız” olduğunu sosyal medya paylaşımıyla duyuran ÖSYM Başkanı Halis Aygün, gece yarısı Cumhurbaşkanı...

ÖSYM Başkanı’nın Görevden Alınması Yetmez! Suç Duyurusunda Bulunuyoruz ! Eğitim Sen, 

KPSS üzerine ortaya atılan iddiaların “asılsız” olduğunu sosyal medya paylaşımıyla duyuran ÖSYM Başkanı Halis Aygün, gece yarısı Cumhurbaşkanı tarafından görevinden alındı. Görevden alma işleminin şaibeleri derinleştirdiğini ifade eden Eğitim Sen yetkilileri, “Gelinen durum gerçeklerin hiç de söylenildiği gibi olmadığını kanıtlamıştır. Adaylardan fahiş tutarlarda sınav parası alan bir kurum, “güvenilir” bir sistem yaratmaktan aciz kalmıştır. Şüphesiz ki bu durumun siyasal sorumluluğu tek başına ÖSYM Başkanı’nda değil, onu atayan ve tüm idarenin siyasal sorumluluğunu üstlenen Cumhurbaşkanı’nın da sorumluluğundadır.  Eğitim Sen olarak belirtmek isteriz ki ÖSYM Başkanı’nın gece yarısı görevden alınmış olması KPSS üzerindeki şaibeleri derinleştirmiştir. Bu nedenle ÖSYM Başkanı’nın tek başına görevden alınması yetersizdir” dedi.

ÖSYM Görevden alma

KPSS Soru Kitapçığı Tamamı Yayınlanmalı

Sendikadan yapılan açıklamada, şu ifadelere yer verildi.

Devlet Denetleme Kurulu’nun konuya dair araştırma yapacağı kamuoyuyla paylaşılmıştır. Ancak DDK Başkanı Yunus Arıncı, 31 Ekim 2016 tarihinden bu yana Borsa İstanbul A.Ş. Yönetim Kurulu üyesi olarak da görev yapmaktadır. Böylesi önemli bir konuda ve böylesi önemli bir kurulda, üzerinde şaibe oluşmaması gereken kişilerin görevlendirilmiş olması gerekmektedir. Bu nedenle Devlet Denetleme Kurulu’nun araştırmasının üzerine gölge düşmemesi için gerekli tüm adımlar atılmalıdır. Devlet Denetleme Kurulu’nun iddiaları tüm yönleriyle araştırması ve sürecin telafisi imkânsız sonuçlara yol açmaması için hızlı, şeffaf ve etkili bir soruşturma yürütülmesi gerekmektedir. KPSS soru kitapçıklarındaki soruların tamamı yayınlanmalı, başka yayınevlerinin sorularının da kitapçıklarda yer alıp almadığı araştırılmalıdır!

ÖSYM Atamaları İncelenmeli

Söz konusu skandalların bir yönetim aklının sonucu olduğu unutulmamalıdır. Bu nedenle ÖSYM’nin işini gereğiyle yapamamasına neden olan atamalar, yürütülen ihale süreçleri ve yapılan mevzuat değişiklikleri de TBMM’de kurulacak bir araştırma komisyonu tarafından incelenmelidir.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı konuyla ilgili soruşturma başlatmalı, geçmişte olduğu gibi “şifre var ama kopya yok” gibi gerekçeler üretmek yerine, aklımızla dalga geçmeyen, gerçeklerin tüm yönleriyle kamuoyuyla paylaşıldığı adli bir süreç işletmelidir. Sendikamız, geçmişte olduğu gibi bugün de hakikat ortaya çıkana kadar bu konuyu yakından takip edecek, söz konusu şaibeler nedeniyle kamuyu zarara uğratan, görevinde ihmali bulunan ve görevini kötüye kullananların hukuk önünde de hesap vermesi amacıyla suç duyurusunda bulunacaktır!

Kaynak:Haber Kaynağı

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum