Otomatik Deprem Nedir? Revize Deprem Nedir?

Otomatik Deprem Nedir? Revize Deprem Nedir?

Elazığ da gerçekleşen 6.8 şiddetindeki deprem, peşinden Ankara ve İstanbul depremleri ve bugünde Manisa da 5.1 şiddetindeki depremden sonra varandaşalar arasında Otomatik deprem nedir, Revize deprem nedir merak konusu oldu.

Kandilli ve AFAD son depremlerini yakından takip eden vatandaşlar “Otomatik deprem ne demek? Revize deprem nedir?” sorularına yanıt arıyor.

Uzmanlar depremin 2 türlüsünün bulunduğunu belirtti. Bu depremlerden biri otomatik yani ilksel deprem diğer ise revize depremdir. Peki Otomatik deprem ne demek? Revize deprem ne demek?

Peki Otomatik deprem ne demek? Revize deprem ne demek? İşte otomatik deprem ve revize depremi hakkında detaylar…

OTOMATİK DEPREM NE DEMEK?

Otomatik yani ilksel deprem olarak bilinen tabirde sismograflar (Depremi ölçen alet) depremin büyüklüğünü ölçer. Ölçüm sonrası ilk veriler otomatik şekilde yayınlanır ve ilksel deprem bu şekilde vatandaşlara duyurulur.

REVİZE NE DEMEK?

Depremden dakikalar sonrası yapılan incelemelerde, depremin gerçek büyüklüğü saptanır. Deprem uzmanları tarafından depremin gerçek büyüklüğünün belirlenmesi sonrası ilk veri revize edilir yani güncellenir ve depremin gerçek büyüklüğü verilir.

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.