Özalp Sağmallı Beldesi

Özalp Sağmallı Beldesi

Sağmallı köyü haberleri, Özalp Sağmallı köyü güncel son dakika gelişmeleri, Sağmallı köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Van köyleri arasında yer alan Sağmallı köyünde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde.

Özalp Sağmallı beldesi düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Sağmallı beldesi son dakika gelişmeleri, Sağmallı beldesine özgü yemekler, Özalp Sağmallı beldesinün tarihi, Sağmallı beldesi nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Sağmallı beldesine ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Sağmallı, Van ilinin Özalp ilçesine bağlı bir beldedir. Yolunuz Doğu Anadolu bölgesine düşer ve bu beldesin yakınlarından geçiyorsanız Sağmallı beldesi Resimleri ve Sağmallı beldesi videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Özalp Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Doğu Anadolu yöresine özgü haber kanalı var mı? Özalp Van Arası Kaç Km? Özalp Hava Durumu? Van Köyleri ve Özalp Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Vanlı iseniz Van Doğumlu Ünlüler e göz atmak yararınıza olacaktır. Vanlı Ünlüler arasında Özalp Sağmallı beldesinde doğan biri var mı? Özalp Doğumlu Ünlüler Kimler?

Sağmalı, Van ilinin Özalp ilçesine bağlı bir mahalledir. Van il merkezine 105, Özalp ilçesine 45 km uzaklıktadır.

Kesin olmamakla birlikte yaklaşık olarak 1811-1812 yıllarında İran Urmiye Avşarları, Kentinin Urmiye Gölünün kenarında bulunan Enzel mıntıkasından gelen; kitanlar orda yelişmişler noşar köyun ilk koruyucusu HACI EMMER dır.. Sonra hacı emmer hacı huseyını ırandan getırdı oraya yerlertırdı.Hmezar taşlarından da anlaşılacağı üzere Sağmalıda Selçuklular da yaşamışlardır.Sağmalının asıl ismi anlamı Yenişehir olan NOŞAR dır( kaynak FAHRETTİN ÖKSÜZER)

1958 tarihinde Menderes Hükûmeti döneminde Noşar yerine Sağmalı olarak değiştirilmiştir.

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.