Özel Ege Şehir Hastanesi İşçileri Mücadeleye Devam Ediyor

Özel Ege Şehir Hastanesi İşçileri Mücadeleye Devam Ediyor

İzmir Özel Ege Sağlık Şehir Hastanesi’nde işçilerin başlattığı hak mücadelesi aralık ayından bu yana devam etmekte. Personeller hakları olan maaşları alamadıklarını ve yöneticiler ile bu sorunu konuşmalarına rağmen hiçbir şekilde...

İzmir Özel Ege Sağlık Şehir Hastanesi’nde işçilerin başlattığı hak mücadelesi aralık ayından bu yana devam etmekte. Personeller hakları olan maaşları alamadıklarını ve yöneticiler ile bu sorunu konuşmalarına rağmen hiçbir şekilde haklarını alamadıklarını açıkladı. Çalışanlar haklarını alana kadar mücadeleye devam edeceklerini belirtti. Personeller haklarını alamamak ile birlikte Sosyal Güvenlik Kurumunun denetime gelmesi ile ortaya çıkan usulsüzlük sonrası sigortalarının iptal edildiğini açıkladı.

Mağdur personellerden N.E, ” Süreç yönetim kurulunun ve kadrosunun sık sık değişmesiyle başladı diyebiliriz. Devam eden süreçte Sosyal Güvenlik Kurumu’ndan denetime geldiler ve bir usulsüzlük ortaya çıktı ve sigortalarımız iptal edildi. SGK iptalinden sonra maaşlarımız ödenmedi. Maaşların yatmaması üzerine çoğumuz ihtar çektik. Sonrasında belli başlı kişiler kaldı ve maaşlarının yatırıldığını öğrendik. Biz uzun bir süre direndik maaşları alabilmek için ama bir sonuç alamadık.” dedi.

Özel Ege Şehir Hastanesi İşçileri Mücadeleye Devam Ediyor

“Patronların Ensesindeyiz Ağı İle İletişime Geçtik”

Mağdur personel açıklamanın devamında, “Ne yapmalıyız diye düşünürken bir arkadaşımız “Patronların Ensesindeyiz diye bir Twitter sayfası var oraya yazın” dedi. Hızlıca Patronların Ensesindeyiz Ağı’ndan arkadaşlar ile iletişime geçtik. Sesimizi ilk önce sol Haber’de duyurabildik ve çok etkili oldu. Hızlıca yönetim tarafından toplantıya çağrıldık, toplantıda bize sözler verildi. Ocak Ayı’nda bütün ödemelerin yapılacağı, maaşların en kısa süre içerisinde yatacağı söylendi. Tabi öncesinde 1 yıllık çok komik bir ödeme planı çıkarılmış. Yıllık izin, tazminat, maaşlarımız küçük fiyatlara bölünmüş, biz de bunu reddettik. Haklarımızın tamamını Ocak Ayı’nda istediğimizi yönetime ilettik. Taleplerimiz karşısında herhangi bir adım atılmadığını görünce hastane önünde eylem yapma kararı aldık. Eylemin duyurusunu yapınca maaşlarımız yattı ancak diğer haklarımız konusunda adım atılmadı. Bu sebeple biz de kararını aldığımız eylemi gerçekleştirdik. Bazı arkadaşlarımız 29, 46, 49 kodlarıyla işten çıkarıldı. Bazı arkadaşlarımıza iftira attılar, susmamızı istediler. Yalanları ortaya çıkınca sözlü olarak özür dilediler ancak kodu değiştirmediler. Biz de mücadelemizi büyüterek devam etme kararı aldık.” dedi.

Mücadele Devam Ediyor

Mağdur personeller son olarak, “Öncelikli hedefimiz bizi çıkardıkları SGK kodlarının düzeltilmesi ve haklarımız olan paramızın tamamının verilmesi. Eylemimizin sonucunda içerideki iki maaşımız yattı. İftira atılan arkadaşlarımızdan yüzeysel de olsa bir özür dilendi. Agresif tutumları değişerek “bize acıyın” tavrına dönüştü. Patronların Ensesindeyiz Ağından arkadaşımızın yaptığı etkili konuşmadan sonra onların korktuğunu gördük. Apaçık şekilde korktular. Bir eylem yapılır diye, haber oluruz diye çok korkuyorlar. Bu süreçte hiçbir menfaat beklemeden bizle dayanışma gösteren kurum olarak Patronların Ensesindeyiz ile yollarımızın kesişmesi çok mutlu etti beni. Kendimi hayatım boyunca hiç yalnız hissetmeyeceğimi fark ettim. Bundan sonra yalnızım ve “susmam gerek” diye düşünmeyeceğim. Zaten susmuyordum şimdi beş kat konuşacak özgüveni sağladım. Kendimi artık yalnız değil mutlu, güçlü hissediyorum.” diyerek hak arama mücadelelerinin tüm gerçeklerini ortaya döktüler. (BSHA – Bilim ve Sağlık Haber Ajansı)

Kaynak:Haber Kaynağı

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.