Özvatan Küpeli Köyü

Özvatan Küpeli Köyü

Küpeli köyü haberleri, güncel son dakika gelişmeleri, Küpeli köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Kayseri köyleri arasında yer alan Küpeli köyünde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde.

Özvatan Küpeli köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Küpeli köyü son dakika gelişmeleri, Küpeli köyüne özgü yemekler, Özvatan Küpeli köyünün tarihi, Küpeli köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Küpeli köyüne ait haberler, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Küpeli, Kayseri'nin kuzey doğusunda, Kızılırmak yakınlarında Özvatan ilçesine bağlı bir belde.Çevrenin en eski ve en büyük köylerinden olan Küpeli tarihten önceki çağlardan beri yerleşim yeri olarak kullanıldığı bilinmektedir. Küpeli'nin batısında bulunan Kale denilen mevkide mağara devrinden bu yana insanların yaşadığının izlerine rastlanmaktadır. Kale adı verilen yer tıpkı Ürgüp'teki peri bacaları gibi taştan oyma evlerle doludur. Bu oyma evlerde kaleye tırmanan merdivenler, buğday saklama depoları, taştan oyma ambarlar, çeşitli taş içine oyulmuş odalar, raf şeklinde oyulmuş taş duvarlar mevcuttur. Kalenin üstü de özellikle mezarlık olarak kullanılmıştır. Kale üstündeki taştan oyma mezarlarda birtakım ölene ait eşyalarda bulunmuştur.

Küpeli, Kayseri ilinin Özvatan ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz İç Anadolu bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Küpeli Köyü Resimleri ve Küpeli köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Özvatan Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. İç Anadolu yöresine özgü haber kanalı var mı? Özvatan Kayseri Arası Kaç Km? İncesu Hava Durumu? Kayseri Köyleri ve Özvatan Köylerini merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir. 

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Kayserili iseniz Kayseri Doğumlu Ünlülere göz atmak yararınıza olacaktır. Kayserili Ünlüler arasında Özvatan Küpeli Köyünde doğan biri var mı? Özvatan Doğumlu Ünlüler Kimler?

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
2
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.