Özvatan Tuğlaşah Köyü

Özvatan Tuğlaşah Köyü

Tuğlaşah köyü haberleri, güncel son dakika gelişmeleri, Tuğlaşah köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Kayseri köyleri arasında yer alan Tuğlaşah köyünde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde.

Özvatan Tuğlaşah köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Tuğlaşah köyü son dakika gelişmeleri, Tuğlaşah köyüne özgü yemekler, Özvatan Tuğlaşah köyünün tarihi, Tuğlaşah köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Tuğlaşah köyüne ait haberler, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Tuğlaşah, Kayseri ilinin Özvatan ilçesine bağlı bir mahalledir.1830'lu Silahtar köyü'nden göçen bir grup köylü, Tuğlaşah'ın bulunduğu beldeye yerleşip mahallenin ismini Dolaşa koymuştur. Rivayete göre köy yeri aramak için çok dolaştıklarından, mahallenin ismi Dolaşa olmuş, sonralarda bu isim Tuğlaşah diye değiştirilmiştir. Başka bir rivayete göre köy halkı "tuğla" ile uğraştıklarından dolayı Tuğlaşah ismini almıştır.Köy halkı, yıllar geçtikçe ve hayat koşullarının değişmesinden dolayı yavaş yavaş göç etmeye başlamıştır. Mahallenin büyük bir kısmı yurt dışına yerleşmeyi seçerken, başka büyük bir kısmı da Kayseri merkez'e yerleşmeyi seçmiştir.1900'lü yıllarda eşkıyalardan korunma amacıyla evlerin bitişik ve birbirine geçişli yapıldığı mahalleden, o yıllarda çevre köylerde "2 kapılı 9 haneli köy" diye bahsedilmiştir.Bir dönem Silahtar'a bağlı bir mezra iken, 1942 yılında mahalle statüsüne kavuşmuştur.Kayseri iline 70 km, Özvatan ilçesine 8 km uzaklıktadır.

Tuğlaşah, Kayseri ilinin Özvatan ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz İç Anadolu bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Tuğlaşah Köyü Resimleri ve Tuğlaşah köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Özvatan Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. İç Anadolu yöresine özgü haber kanalı var mı? Özvatan Kayseri Arası Kaç Km? İncesu Hava Durumu? Kayseri Köyleri ve Özvatan Köylerini merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir. 

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Kayserili iseniz Kayseri Doğumlu Ünlülere göz atmak yararınıza olacaktır. Kayserili Ünlüler arasında Özvatan Tuğlaşah Köyünde doğan biri var mı? Özvatan Doğumlu Ünlüler Kimler?

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.