Palu Altınölçek Köyü

Palu Altınölçek Köyü

Altınölçek Köyü haberleri, Palu Altınölçek köyü güncel son dakika gelişmeleri, Altınölçek köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Elazığ Köyleri Arasında yer alan Altınölçek köyünde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde.

Palu Altınölçek Köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Altınölçek Köyü son dakika gelişmeleri, Altınölçek Köyü ne özgü yemekler, Palu Altınölçek Köyü nün tarihi, Altınölçek Köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Altınölçek Köyü ne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Altınölçek Köyü, Elazığ ilinin Palu ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz Doğu Anadolu bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Altınölçek Köyü Resimleri ve Altınölçek Köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Palu Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Doğu Anadolu yöresine özgü haber kanalı var mı? Palu Elazığ Arası Kaç Km? Palu Hava Durumu? Elazığ Köyleri ve Palu Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Elazığlı iseniz Elazığ Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Elazığlı Ünlüler arasında Palu Altınölçek Köyü  Köyünde doğan biri var mı? Palu Doğumlu Ünlüler Kimler?

Altınölçek, Elâzığ ilinin Palu ilçesine bağlı bir köydür.

köyün eski ismi Şıhmiran'dır. Şıhmiran ismi II. Murat döneminde Bağdat'tan gelen ve soyu Cafer-i Tayyar'a dayanan Şıhmirkal'a dayandığına inanılmaktadır.

İlk olarak II. murat döneminde Şıhmirkal tarafından kurulan köy, günümüze kadar varlığını sürdürmüştür.

Altınölçek köyü tarih boyunca deprem, sel ve yakılma gibi nedenlerden dolayı yedi defa harabe haline gelmiş, her seferindede yeniden kurulmuştur. Şu anda köyde 25 hane ev mevcuttur. Yüksek bir rakıma sahip olan köyün etrafı dağlık, engebeli ve doğal su kaynakları yönünden zengindir.

Köy 1800'lı yıllarinda Diyarbakırın Çinar ve Lice ilçelerine göç vermiştir.

Coğrafya
Elazığ iline 96 km, Palu ilçesine 28 km uzaklıktadır.Köyün Dört bir etrafı dağlarla çevrilidir. En güzel ve en önemli yeri deştibotan yaylasıdır.

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.