Palu Beydoğan Köyü

Palu Beydoğan Köyü

Beydoğan Köyü haberleri, Palu Beydoğan köyü güncel son dakika gelişmeleri, Beydoğan köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Elazığ Köyleri Arasında yer alan Beydoğan köyünde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde.

Palu Beydoğan Köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Beydoğan Köyü son dakika gelişmeleri, Beydoğan Köyü ne özgü yemekler, Palu Beydoğan Köyü nün tarihi, Beydoğan Köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Beydoğan Köyü ne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Beydoğan Köyü, Elazığ ilinin Palu ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz Doğu Anadolu bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Beydoğan Köyü Resimleri ve Beydoğan Köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Palu Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Doğu Anadolu yöresine özgü haber kanalı var mı? Palu Elazığ Arası Kaç Km? Palu Hava Durumu? Elazığ Köyleri ve Palu Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Elazığlı iseniz Elazığ Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Elazığlı Ünlüler arasında Palu Beydoğan Köyü  Köyünde doğan biri var mı? Palu Doğumlu Ünlüler Kimler?

Beydoğan, Elâzığ ilinin Palu ilçesine bağlı bir köydür.

Beydoğan köyünün Zazaca ismi "Zwexpa" dır.Köye rivayetlere göre ilk olarak Ahmet,Mahmut,Kasım ve Cindi adında dört kardeş gelip yerleşmiştir. Yıllar geçtikçe başka aileler de gelip yerleşmişlerdir. Köye sonradan Xeylan köyünden gelen bir de Hesenon ailesi yerleşmiştir. Köy 90'lara kadar oldukça büyük bir nüfusa sahipti ve yaklaşık 100 haneden oluşmaktaydı.Bölgede yaşanan çatışmalar sonrasında köy tamamen boşaltmıştır(1994 Ekim). Köylüler başka şehirlere bir kısmı da Avrupa'ya göç etmişlerdir. Köyün ilk okulu 1967 senesinde yapılmıştır. 1992 yılından itibaren köy okulu kapalı durumdadır ve o okulda eğitimleri yarıda kalan öğrencilerden eğitimlerini devam ettirenler şu an çeşitli devlet kurumlarında çalışmaktadırlar. Köyün ilk okuyanı ve ilk öğretmeni Abdullah Çelik'tir. İlk Yüksek Mühendisi ise Vahdettin Kılıç'tır. Beydoğan köyünde şu an 5-6 aile bulunmakta ve yaşamını devam ettirmektedirler. Bu aileler dışında yaz aylarında geçici olarak köye gidip gelen aileler de vardır.
Elazığ iline 127 km, Palu ilçesine 55 km uzaklıktadır.Bingöl sınırında bulunmaktadır ve kara yolu bağlantısı da buradan sağlanmaktadır. Coğrafyası oldukça sert olan Beydoğan köyünün çevresi yüksek dağlarla çevrilidir.Rakım:1430 m.
Köyde ilköğretim okulu yoktur. Köyün içme suyu şebekesi ve kanalizasyon şebekesi yoktur. PTT şubesi ve PTT acentesi yoktur. Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur. Köye ulaşımı sağlayan yol asfalt olmayıp köyde elektrik ve sabit telefon vardır.


 

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.