Palu Bölükelma Köyü

Palu Bölükelma Köyü

Bölükelma Köyü haberleri, Palu Bölükelma köyü güncel son dakika gelişmeleri, Bölükelma köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Elazığ Köyleri Arasında yer alan Bölükelma köyünde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde.

Palu Bölükelma Köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Bölükelma Köyü son dakika gelişmeleri, Bölükelma Köyü ne özgü yemekler, Palu Bölükelma Köyü nün tarihi, Bölükelma Köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Bölükelma Köyü ne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Bölükelma Köyü, Elazığ ilinin Palu ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz Doğu Anadolu bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Bölükelma Köyü Resimleri ve Bölükelma Köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Palu Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Doğu Anadolu yöresine özgü haber kanalı var mı? Palu Elazığ Arası Kaç Km? Palu Hava Durumu? Elazığ Köyleri ve Palu Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Elazığlı iseniz Elazığ Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Elazığlı Ünlüler arasında Palu Bölükelma Köyü  Köyünde doğan biri var mı? Palu Doğumlu Ünlüler Kimler?

Bölükelma, Elâzığ ilinin Palu ilçesine bağlı bir köydür.

Tarihçe
Köyün Tüy anlamına gelen eski ismi Tuy olup, daha sonradan Bölükelma olarak değişmiştir.

Coğrafya
Elazığ iline 114 km, Palu ilçesine 42 km uzaklıktadır.

İklim
Köyün iklimi, karasal iklim etki alanı içerisindedir.

Nüfus
Yıllara göre köy nüfus verileri
2007    18
2000    20
1990    153
Ekonomi
Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır.

Altyapı bilgileri
Köyde, ilköğretim okulu yoktur fakat taşımalı eğitimden yararlanılmaktadır. Köyün içme suyu şebekesi ve kanalizasyon şebekesi yoktur. PTT şubesi ve PTT acentesi yoktur. Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur. Köye ulaşımı sağlayan yol asfalt değildir. köyde elektrik ve sabit telefon vardır.köyün okul ihtiyaçuı kırkbudak köyünden karşılanmaktadır ve bu da çok zor olmaktadır.

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.