Palu Köklüce Köyü

Palu Köklüce Köyü

Köklüce Köyü haberleri, Palu Köklüce köyü güncel son dakika gelişmeleri, Köklüce köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Elazığ Köyleri Arasında yer alan Köklüce köyünde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde.

Palu Köklüce Köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Köklüce  Köyü son dakika gelişmeleri, Köklüce  Köyü ne özgü yemekler, Palu Köklüce  Köyü nün tarihi, Köklüce  Köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Köklüce  Köyü ne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Köklüce  Köyü, Elazığ ilinin Palu ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz Doğu Anadolu bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Köklüce  Köyü Resimleri ve Köklüce  Köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Palu Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Doğu Anadolu yöresine özgü haber kanalı var mı? Palu Elazığ Arası Kaç Km? Palu Hava Durumu? Elazığ Köyleri ve Palu Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Elazığlı iseniz Elazığ Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Elazığlı Ünlüler arasında Palu Köklüce Köyü  Köyünde doğan biri var mı? Palu Doğumlu Ünlüler Kimler?

Köklüce , Elâzığ ilinin Palu ilçesine bağlı bir köydür.

Köy kapalı bir coğrafyada olduğundan uzun zaman kendine özgü kültürünü korumuş ve tarihi gelenekler devam ettirilmiştir. Kendine özgü, "gağon" denen bir geleneği vardır. Son yıllardaki şehirleşme kültürü köyün kültürel yapısını bozmuş ve eskiyle olan bağlantılarını koparmıştır. Geleneksel yemekleri; gömme, patila (kılç), sırrım (sir), içli köfte (kuftey zeeri) ve yuvardır.

Coğrafya
Elazığ iline 107 km, Palu ilçesine 35 km uzaklıktadır. Coğrafi yapı olarak son derece dağlık bir alan üzerine kurulu olan köy etrafı dağlarla çevrili ve bir çayla ikiye ayrılmıştır.

İklim
Köyün iklimi, karasal iklim etki alanı içerisindedir.

Nüfus
Yıllara göre köy nüfus verileri
2007    500
2000    102
1997    210
Ekonomi
Köyün ekonomisi tarım, hayvancılık| ve avcılığa dayalıdır.

Altyapı bilgileri
Köyde ilköğretim okulu vardır. Köyün kanalizasyon şebekesi yoktur. PTT şubesi ve PTT acentesi yoktur. Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur. Köye ulaşımı sağlayan yol asfaltdeğil köyde elektrik ve sabit telefon vardır.

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.