Palu Üçdeğirmenler Köyü

Palu Üçdeğirmenler Köyü

Üçdeğirmenler Köyü haberleri, Palu Üçdeğirmenler köyü güncel son dakika gelişmeleri, Üçdeğirmenler köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Elazığ Köyleri Arasında yer alan Üçdeğirmenler köyünde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde.

Palu Üçdeğirmenler Köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Üçdeğirmenler  Köyü son dakika gelişmeleri, Üçdeğirmenler  Köyü ne özgü yemekler, Palu Üçdeğirmenler  Köyü nün tarihi, Üçdeğirmenler  Köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Üçdeğirmenler  Köyü ne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Üçdeğirmenler  Köyü, Elazığ ilinin Palu ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz Doğu Anadolu bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Üçdeğirmenler  Köyü Resimleri ve Üçdeğirmenler  Köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Palu Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Doğu Anadolu yöresine özgü haber kanalı var mı? Palu Elazığ Arası Kaç Km? Palu Hava Durumu? Elazığ Köyleri ve Palu Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Elazığlı iseniz Elazığ Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Elazığlı Ünlüler arasında Palu Üçdeğirmenler Köyü  Köyünde doğan biri var mı? Palu Doğumlu Ünlüler Kimler?

Üçdeğirmenler , Elâzığ ilinin Palu ilçesine bağlı bir köydür.

Köyün tarihi 17.yy la dayanır. şu an hala köyün mezrası olan köroğlu mezrası köyden eski olup köyün ilk kurulum yeri burasıdır.18.yy başlarında şu anki bulunan mevcut yerine çevre illerden ve çevre köylerden göçler alıp şu anki şeklini almıştır. Köyün etnik kökeni Türk tür, palunun nadir Türk köylerinden birisidir.Geleneklerine bağlıdırlar. köyün yemek kültürü oldukça zengindir. Yemeklerimizin baştacı göme[patile]dir.Ayrıca ayranlı çorba,ekşili köfte,içli köfte,keşkek,zerebet,eşkene,kurutlu göme,taş ekmeği ve daha birçok yemek vardır.

Kültür
köyün tandır ekmeği de bize has bir yöntemle yapılıyor.İnce ve kalın olarak yapılır kalın olarak yapılan ekmek günlük yapılır yenir. İnce tandır ekmeği kış için yapılır stok edilir ve kışın tüketilir aynı zamanda ekşene denilen yemek içinde günlük kullanılır.

Coğrafya
köy Palu ilçesine 10 km uzaklıktadır. Girişte dere kürik adlı piknik alanı bulunmaktadır. köy çok sulak bir yer olduğundan su kaynaklarımız oldukça fazladır. Hatta köyün içindeki suların tatları bile birbirinden farklıdır en meşhurları ini çalan,ini karaman,ini bahçe,dere kürük,ini cüm,ini gulan,sayrek gözesi, puar önü.(ini demek çeşme anlamına geliyor) köy yamaç bir alan üzerine kurulmasına rağmen oldukça düzenli bir yapıya sahiptir ve çok yeşilliktir.Ayrıca köyün içinde bulunan birçok göze ve kaynak suyu vardır.

İklim
Köyün iklimi, karasal iklim etki alanı içerisindedir. Ayrıca yazları çok serin olmakla birlikte yukarıda yazıldığı gibi karasal iklimin etkisiyle kış ayları soğuk geçmektedir. Ancak kuru soğuğu yoktur.

Nüfus
Yıllara göre köy nüfus verileri
2007    687
2000    800
1997    839
Ekonomi
Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır.ancak son yıllarda hayvancılıkgiderek küçülmüş ve yerini tarıma bırakmıştır. Murat suyu kenarında büyük bir tarım arazisine sahiptir.Pirinç,Şeker Pancarı,Buğday,Arpa,Susam,Fasulye,Kavun,Karpuz ve sebze çeşitleri rahatlıkla yetiştirilmektedir.

Altyapı bilgileri
Köyde, ilköğretim okulu vardır ve şu an faal haldedir.Köyde 3 sınıflı bir okulun yanında tek sınıflı bir anaokulu vardır. Köyün hem içme suyu şebekesi hem kanalizasyon şebekesi vardır. PTT şubesi yoktur ancak PTT acentesi vardır. Sağlık ocağı vardır ancak sağlık evi yoktur. Köye ulaşımı sağlayan yol asfalt olup köyde elektrik ve sabit telefon vardır.Ayrıca köyün içindeki yollar parke taşla inşa edilmiştir.

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.