Pandemi Sonrası İhracattaki Artış Sürüyor

Pandemi Sonrası İhracattaki Artış Sürüyor

Ticaret Bakanlığı’nın verilerine göre Pandemi sonrası ihracatımızdaki toparlanma Temmuz ayında da hızlanarak devam ediyor.

Ticaret Bakanlığı’nın verilerine göre Pandemi sonrası ihracatımızdaki toparlanma Temmuz ayında da hızlanarak devam ediyor. Nitekim, GTS’ye göre ihracatımız, pandemi öncesi dönemini de aşarak, Temmuz ayında bir önceki aya göre yüzde 11,51 oranında artarak 15 milyar 11 milyon dolar olarak gerçekleşmiştir. Geçen yılın aynı ayına göre ise yüzde 5,78 azalış gösterdi.

Ticaret Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, “Mart ayından itibaren tüm dünyayı hem sosyal hem de ekonomik anlamda çok büyük oranda olumsuz etkileyen Covid-19 salgınını nedeniyle dünya ekonomilerinde yaşanan daralmanın olumsuz etkilerinin, hem ülkemizin hem de dünya ekonomilerinin normalleşme sürecine girdiği Haziran ayından itibaren ortadan kalkmaya başladığı görülmektedir. Haziran ayında başlayan bu olumlu trendin Temmuz ayında hızlanarak daha da belirgin hale geldiği anlaşılmaktadır. Nitekim Nisan ayında 8 milyar 975 milyon dolar olan ihracatımız, Mayıs ayında 9 milyar 956 milyon dolara, Haziran ayında 13 milyar 462 milyon dolara ve Temmuz ayında da 15 milyar 11 milyon dolara yükselmiştir. Bu değer ile en yüksek ikinci Temmuz ayı ihracat değeri gerçekleşmiştir. Temmuz ayı çalışma günü günlük ortalama ihracatımız ise, Haziran ayına göre %16,8 artışla 715 milyon dolara ulaşmıştır” denildi.

FİRMA SAYISI ARTTI
Açıklamada pandemi sonrası ihracat yapan firma sayısının da arttığına dikkat çekilerek, “Nisan ayında yaklaşık 27 bin firma ihracat yapmış iken, Temmuz ayında 41 bin ’in üzerinde firmamız ihracat yapmıştır. İhracat, cari açığın azaltılmasına katkı verirken Türkiye ekonomisinin büyümesinin lokomotifi olmaya devam ediyor. Temmuz ayı Kapasite kullanım oranlarındaki artış da ihracatın üretime verdiği desteği ortaya koymaktadır. Pandemi döneminin tüm olumsuzluklarına rağmen Ülkemiz “güvenilir ve istikrarlı” bir tedarikçi ülke olduğunu kanıtlamaktadır” ifadelerine yer verildi.

Kaynak:Haber Kaynağı

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.