“pandemide 12 Eczacımızı Kaybettik”

“pandemide 12 Eczacımızı Kaybettik”

Türk Eczacılar Birliği Başkanı Erdoğan Çolak, “Pandemi mücadelesinde bugüne dek 12 eczacımızı ve 2 eczane çalışanımızı kaybettik. Hayatını kaybeden meslektaşlarımızı bir kez daha anıyor, ailelerine sabır diliyoruz” açıklamasında...

Türk Eczacılar Birliği Başkanı Erdoğan Çolak, “Pandemi mücadelesinde bugüne dek 12 eczacımızı ve 2 eczane çalışanımızı kaybettik. Hayatını kaybeden meslektaşlarımızı bir kez daha anıyor, ailelerine sabır diliyoruz” açıklamasında bulundu.

Bizler de 25 Eylül Dünya Eczacılar Günü nedeniyle basın açıklaması düzenleyen Çolak, “Tüm dünyada hayatını kaybetmiş meslektaşlarımızı anmak adına sosyal medya hesaplarımızda profillerimizi kararttık.
Tüm dünyada da eczacılar, 25 Eylül Dünya Eczacılar Gününde profillerini karartarak kaybettikleri meslektaşlarını anacak ve sağlık mesleklerine yönelik şiddetin değil, saygının artması gerektiğini bir kez daha hatırlatacaklar” dedi.

Eczacılar olarak bizler COVID-19 pandemisine karşı sürecin en başından itibaren ön saflarda mücadele yürüterek önemli bir kamu sağlık hizmeti görevi üstlendik. Hem sağlık sisteminin yükünü hafifletmede hem de hastalardaki bulaş riskini azaltmada göz ardı edilemeyecek bir işlev gördük. Biz eczacılar, halka en yakın sağlık çalışanları olarak kronik hastalık tanısı olan hastalarımızın ilaçlarından yoksun kalmamalarını sağladık, öte yandan, tüm basit rahatsızlıkları diğer sağlık ekibiyle birlikte takip ettik. Biliyorsunuz birinci dalgada ikinci pik dönemini yaşıyoruz. Vaka sayısındaki artışla birlikte eczanelerdeki iş yükümüz arttı. Bununla birlikte bulaş riski de artmış durumda. Ne yazık ki tablo giderek kötüleşiyor ve eczaneler halkımızın uğrak noktalarından birisi. Bu noktada bulaş riskini en çok artıran durumların başında kağıt reçeteler geliyor. Bir an evvel, tam anlamıyla elektronik reçeteye geçilmesi konusundaki uyarımızı yineliyoruz. Öte yandan pandeminin ilk sürecinde COVID pozitif hastalar, ilaçlarını yalnızca hastanelerden ve pandemi eczanesi ilan edilen eczanelerden temin edilebiliyordu. Ancak şu anda COVID pozitif hastalar tüm eczanelere gelebiliyor. Bu durum hem eczane çalışanlarımızı, hem de diğer
hastalarımızı riske atıyor. Bulaş riski katlanarak artmış oluyor” diye konuştu. (BSHA – Bilim ve Sağlık Haber Ajansı)

Kaynak:Haber Kaynağı

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.