Panorama müzesi için ilk kazma vuruldu

Panorama müzesi için ilk kazma vuruldu

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, Gaziantep Savunması Kahramanlık ve Panorama Müzesi için ilk kazmayı vurarak inşaat çalışmalarına başladı.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, Gaziantep Savunması Kahramanlık ve Panorama Müzesi için ilk kazmayı vurarak inşaat çalışmalarına başladı. Müzenin 25 Aralık 2018 tarihinde hizmete açılması planlanıyor.

Gaziantep Savunması Kahramanlık ve Panorama Müzesi, yürekleri yurt sevgisiyle dolu bir avuç Anteplinin anısını ve kahramanlıklarını yaşatacak. İnşaat çalışmalarının başladığı Panorama Müzesi'ni önemseyen Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, tarihe vefa borcunu ödeyecek.

Çalışmalar hakkında bilgi veren Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Sezer Cihan, dünyada ilk olması hedeflenen müze için Rus Ressam Aleksander Samsonov'un çizimlerine devam ettiğini bildirdi. Cihan, Gaziantep Kalesi yakınlarında, yıkılan askeri lojmanların yerine kurulacak olan müzenin 12 metre yüksekliğinde, 113 metre uzunluğunda panoramik bir yağlı boya çalışması olacağını kaydetti.

Müzede ayrıca diorama kısımlarıyla sosyal donatılardan oluşan bölümlerin de yer alacağını aktaran Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Sezer Cihan, "Gaziantep'in yaşadığı zulmü ve gösterdiği kahramanlığın sergilemesinin yanı sıra sanatsal bir değere sahip olması hedeflenen panoramanın içi, yağlı boya tekniğiyle yapılacak. 12 dönüm üzerinde kurulacak olan panoramada, 12 metre yüksekliğinde, 113 metre uzunluğunda kademeli geçişlerle bin 133 metrekare maket alanı, 32 metre çapıyla adeta o günleri yaşatacak hatta içinde hissettirecek. Panoramaya giriş, Gaziantep'in Kurtuluş Savaşı'nda da etkili bir rol üstlendiği mağara ve livaslarla sağlanacak olup, panoramaya ulaşana dek, hazırlık bölümü ile görsel ve işitsel anlatım teknikleriyle panorama sahnesine hazırlayacak. Antep savunmasının anlatılacağı panorama, kentin düşman işgalinden kurtuluşunun yıldönümü olan 25 Aralık 2018'de ziyarete açılması planlanıyor" dedi.

Rus ressamın çizimleri yakından incelendi

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, tarihçiler, tüm oda temsilcileri, sivil toplum kuruluşları ve kamu kurumları ile birlikte düşünerek geliştirilen Gaziantep Savunması ve Kahramanlık Panoraması için "Araştırma Komisyonu" kuruldu. Komisyon Antalya'da, Rus Ressam Aleksander Samsonov'un çizimlerini inceledi.

Panorama müzesi için ilk kazma vuruldu

Panorama müzesi için ilk kazma vuruldu

İHA

Kaynak:Haber Kaynağı

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.