Pazar Tatarköy

Pazar Tatarköy

Tatarköy Köyü Haberleri, Pazar Tatarköy Köyü Güncel Son Dakika Gelişmeleri, Tatarköy Köyü İle İlgili Tüm Video, Fotoğraf Ve Haberler, Tokat Köyleri Arasında Yer Alan Tatarköy Köyünde Vefat Edenler, Köyün Eski Adı Haberimizde.

Pazar Tatarköy köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Tatarköy köyü son dakika gelişmeleri, Tatarköy köyüne özgü yemekler, Pazar Tatarköy köyünün tarihi, Tatarköy köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Tatarköy köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Tatarköy , Tokat'in Pazar ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz karadeniz bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Tatarköy Köyü Resimleri ve Tatarköy köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Pazar Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Karadeniz yöresine özgü haber kanalı var mı? Pazar Tokat Arası Kaç Km? Pazar Hava Durumu? Tokat Köyleri ve Pazar Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Tokatlı iseniz Tokat Doğumlu Ünlüler e göz atmak yararınıza olacaktır. Tokatlı Ünlüler arasında Pazar Tatarköy Köyünde doğan biri var mı? Pazar Doğumlu Ünlüler Kimler?

Tatarköy , Tokat ilinin Pazar ilçesine bağlı bir köydür. 

TATAR KÖYÜ-TOKAT Tatar Köyü Tokatın Pazar İlçesine Bağlı Yaşayan Halkın %90'ı Kürt Olan Bir Köydür , Adının Tatar Köyü olduğu tatarların oldugunu akıllara getirebilir. Tarih-Dirok Köyde değişik sülaler değişik kesimlerden gelmişlerdir.Ama yapılan tarihi ve bilimsel gerçek araştırmlara göre bilinen bir gerçek şu ki köy halkının büyük bir kısmını Malatya'dan gelen Kürtler Oluşturmaktadır.Hatta soyu Suriye Şam'a uzananlar da vardır.Köyün ilk yerleşimciler olan Kumuklar(Çerkezler) 1877-1878 Osmanlı-Rus Savaşlarından kaçan insanların torunlarıdır.Göçmenler ise Lozan'dan sonra karşılıklı yer değiştirilen Türkmenlerden oluşmaktadır.Köyün büyük çoğunluğu oluşturan kürtler ise yukarıda da zikredildiği gibi Doğu Anadolu ve Suriye dolaylarından gelmiş aşiretlerdir.İlk geliş tarihleri bilinmemekler birlikte cumhuriyetin ilk yıllarındaki sürgünlerden sonra geldikleri sanılmaktadır. Köyde değişik sülaler değişik kesimlerden gelmişlerdir.Ama bilinde bir gerçek şu ki köy halkının büyük bir kısmı Malatya'dan gelmiştir.Hatta soyu Suriye Şam'a uzananlar da vardır.Köyün ilk yerleşimciler olan Kumuklar(Çerkezler) 1877-1878 Osmanlı-Rus Savaşlarından kaçan insanların torunlarıdır.Göçmenler ise Lozan'dan sonra karşılıklı yer değiştirilen Türkmenlerden oluşmaktadır.Köyün büyük çoğunluğu oluşturan kürtler ise yukarıda da zikredildiği gibi Doğu Anadolu ve Suriye dolaylarından gelmiş aşiretlerdir.İlk geliş tarihleri bilinmemekler birlikte cumhuriyetin ilk yıllarındaki sürgünlerden sonra geldikleri sanılmaktadır.

Köyün gelenek, Cıfıt böreği,vırik yağlı çörek,ve keşkül yerler.Genç kesim kabadayı takılarak hayatını geçindirir.

Tokat iline 31 km, Pazar ilçesine 3 km uzaklıktadır.

Köyün iklimi, Karadeniz iklimi etki alanı içerisindedir.

Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır. Sırık domates köyün belli başlı geçim kaynağıdır. Köy halkı her ne kadar sırık domatese lanet yağdırsada bahar aylarında domates fidesi almaktan kendini alı koyamaz. Kazovada domatesin en fazla yetiştirildiği köylerden biridir. Bunun yanında şeker pancarı, buğday, mısır ve bahçecilik önemli gelir kaynaklarıdır.

Köyde, ilköğretim okulu vardır ancak kullanılamamasının yanı sıra taşımalı eğitimden yararlanılmaktadır. Köyün hem içme suyu şebekesi hem kanalizasyon şebekesi vardır. PTT şubesi ve PTT acentesi yoktur. Sağlık evi vardır ancak ebe olmadığı için faaliyet yoktur. Köye ulaşımı sağlayan yol asfalt olup köyde elektrik ve sabit telefon vardır.

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.