Pazaryeri Bozcaarmut Köyü

Pazaryeri Bozcaarmut Köyü

Bozcaarmut köyü haberleri, güncel son dakika gelişmeleri, Bozcaarmut köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Bilecik köyleri arasında yer alan Bozcaarmut köyünde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde.

Pazaryeri Bozcaarmut köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Bozcaarmut köyü son dakika gelişmeleri, Bozcaarmut köyüne özgü yemekler, Pazaryeri Bozcaarmut köyünün tarihi, Bozcaarmut köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Bozcaarmut köyüne ait haberler, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Köyün adı ilk yerleşim zamanı (1890-1900) yıllarında köy meydanında ve civarda boz armut(kışlık sert armut) denilen armut ağaçlarından çok sayıda bulunması ve yazın yaylaya çıkanları kullandıkları isim sebebiyle kullanılmıştır. Ayrıca (1890-1900) yıllarında göç sebebiyle Atatürk döneminde Bulgaristan'dan gelen Göçmen (Muhacir) tabir edilen birçok ailenin gelerek yerleşmesi ve bu Köyün Muhacir köyü olarak bilinmektedir.Köyün bilinen tarihi itibarı ile o günden bu güne kadar tarihi etkileyecek herhangi bir olayla karşı karşıya kalmamıştır.

Bilecik iline 43 km, Pazaryeri ilçesine 15 km uzaklıkta ve çok güzel bir göleti bulunmaktadır. Piknik ve Mesire alanı olarak kullanılmasına çok müsait olması ve ayrıca havasının temiz olması sebebiyle Bilecik İline sınır olan Eskişehir - Bursa İli ve İnögöl İlçesinden , Bilecik İli ve Bozüzük İlçelerinden yaz mevsiminde piknik amaçlı olarak günü birlik gelmeleri sebebiyle kalabalık bir nüfus girdisine sahip bulunmaktadır. Kış mevsiminin sert ve çok çetin geçmesi sebebiyle yaşam şartları zor geçmesine rağmen güzel ve aynı zamanda şirin bir köydür. Kışları kar yağışının olduğu dönemler içerisinde 1 metreyi bulan Kar kalınlığının bugünlerde dünyada yaşanmakta olan Küresel ısınma sebebiyle dünyayı etkilediği gibi Şirin köy olan Bozcaarmut köyüde etkilemiş bulunmaktadır. Havasının temiz ve çam ağaçlarının fazla (Orman) Köyü olması sebebiyle çok temizdir. Büyük ve şirin ve aynı zamanda bir Orman köydür.

Bozcaarmut, Bilecik ilinin Pazaryeri ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz Marmara bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Bozcaarmut Köyü Resimleri ve Bozcaarmut köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Pazaryeri Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Marmara yöresine özgü haber kanalı var mı? Pazaryeri Bilecik Arası Kaç Km? Pazaryeri Hava Durumu? Bilecik Köyleri ve Pazaryeri Köylerini merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir. 

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Bilecikli iseniz Bilecik Doğumlu Ünlülere göz atmak yararınıza olacaktır. Bilecikli Ünlüler arasında Pazaryeri Bozcaarmut Köyünde doğan biri var mı? Pazaryeri Doğumlu Ünlüler Kimler?

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.