Pazaryeri Büyükelmalı Köyü

Pazaryeri Büyükelmalı Köyü

Büyükelmalı köyü haberleri, güncel son dakika gelişmeleri, Büyükelmalı köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Bilecik köyleri arasında yer alan Büyükelmalı köyünde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde.

Pazaryeri Büyükelmalı köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Büyükelmalı köyü son dakika gelişmeleri, Büyükelmalı köyüne özgü yemekler, Pazaryeri Büyükelmalı köyünün tarihi, Büyükelmalı köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Büyükelmalı köyüne ait haberler, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Köy 93 Harbi'nde Bulgaristan göçmenleri ile Kafkasya'dan Bulgaristan'a göç eden oradan da aynı köye birlikte göç eden Abazalarla beraber kurulmuştur. Köyün önceki ismi ELMALIKEBİR'dir. Kurtuluş Savaşı'nda köy, Genelkurmay arşivlerinde şöyle geçmektedir: "BÜYÜK ELMALI (ELMALI KEBİR) KÖYÜ"

Bu köy de Ahmetler köyü gibi 24 Mart 1921’de işgale uğramıştır. Köy İhtiyar Heyeti’nin 14 Nisan 1921 tarihli tutanağında Yunan zulmünden şöyle sözedilmektedir:

  1. Düşman 24 Mart 1337 (1921)de köyümüze gelmiştir.
  2. Düşman karyemiz ahalisini binbir türlü işkence etmiştir. Ez cümle yukarı mahallede Hoca Molla Hasan Efendi’nin sağ kolunun darp neticesinde kırıp alana yatırmışlardır. Yine karyemizden Kara Osman’ın oğlu Mehmet, Hacı Karazade Zekeriya, Kara Osman Oğlu Hasan, İsmail Ağaoğlu Ali, Hacı Mehmet oğlu Muhsin, Kasım ve Hasan, Sağır İbrahim, Acı İmamın Ahmet, Hayrullah’ın Hasan, Hayrullah’ın Ömer Hafız, İdris’in İsmail, Hacı Ali Hasan, Fevzi Ali Osman Ağaları tüfenk ve odunlarla darp ederek yerlerde süründürdükleri ve her birinin ölüm derecesinde bitkin düştükleri ve bin türlü işkenceye uğramışlardır.
  3. Bu defa düşman karyemizi yakmakla tehdit ederek kıymetli eşyayı ve birçok davarı ve hayvanı (45800 kuruşluk) zarar vermişlerdir.
  4. Yukarı mahalle muhtarı İmam Halil oğlu Mehmet Ağa’yı darp ve işkence ederek hanesindeki 370 lirasını gasp ve birçok eşyasını almışlardır.
  5. Adem Hocazade İbrahim ile Şakiroğlu Salih’i darp ve eşyasını almışlardır”

Bilecik il merkezine 43 km., Pazaryeri ilçesine 15 km. uzaklıktadır.

Pazaryeri Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Marmara yöresine özgü haber kanalı var mı? Pazaryeri Bilecik Arası Kaç Km? Pazaryeri Hava Durumu? Bilecik Köyleri ve Pazaryeri Köylerini merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir. 

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Bilecikli iseniz Bilecik Doğumlu Ünlülere göz atmak yararınıza olacaktır. Bilecikli Ünlüler arasında Pazaryeri Büyükelmalı Köyünde doğan biri var mı? Pazaryeri Doğumlu Ünlüler Kimler?

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.