Pazaryeri Dülgeroğlu Köyü

Pazaryeri Dülgeroğlu Köyü

Dülgeroğlu köyü haberleri, güncel son dakika gelişmeleri, Dülgeroğlu köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Bilecik köyleri arasında yer alan Dülgeroğlu köyünde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde.

Pazaryeri Dülgeroğlu köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Dülgeroğlu köyü son dakika gelişmeleri, Dülgeroğlu köyüne özgü yemekler, Pazaryeri Dülgeroğlu köyünün tarihi, Dülgeroğlu köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Dülgeroğlu köyüne ait haberler, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Köyün eski ismi "GÖLCÜK" tür."Gölcük" ismi köyde bulunan gölden gelmektedir. Gölün bulundugu yer soguk oldugu icin köy baska bir alana tasinmis ve adi Dülgeroğlu köyü olmustur.köyün Kurucuları Bugünkü Bulgaristanın Silistre Vilayetine Bağlı olan Tutrakan Kasabasının Bizim dilimizle Asvat Köy "Şimdiki adı Glavanitsa" olan köy ve civar köylerden 93 harbi denilen Osmanlı-Rus harbi sonrası Anavatanımız olan Anadoluya gelerek Gölcük köyünü yurt edinmişlerdir.Daha önceleri Anadolunun Karaman bölgesinden de Osmanlının Balkanlar da genişleme sürecinde Razgrad,Şumnu,Plevne,Silistre bölgelerine gönderilmiş öncüler oldukları bizlere aktarılan bilgilerdir.Bu bölgede yaşayan Evlad-ı Fatihana kısaca Deli Ormanlılar denir.Tuna Boyu kahramanlarıdır.

Bilecik iline 17 km, Pazaryeri ilçesine 11 km uzaklıktadır.köyün dörtbir yanı meşe ağacı ağırlıklı olarak orman ile cevrilidir.rakım :1150 dir.

Dülgeroğlu, Bilecik ilinin Pazaryeri ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz Marmara bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Dülgeroğlu Köyü Resimleri ve Dülgeroğlu köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Pazaryeri Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Marmara yöresine özgü haber kanalı var mı? Pazaryeri Bilecik Arası Kaç Km? Pazaryeri Hava Durumu? Bilecik Köyleri ve Pazaryeri Köylerini merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir. 

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Bilecikli iseniz Bilecik Doğumlu Ünlülere göz atmak yararınıza olacaktır. Bilecikli Ünlüler arasında Pazaryeri Dülgeroğlu Köyünde doğan biri var mı? Pazaryeri Doğumlu Ünlüler Kimler?

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.