Pazaryeri Güde Köyü

Pazaryeri Güde Köyü

Güde köyü haberleri, güncel son dakika gelişmeleri, Güde köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Bilecik köyleri arasında yer alan Güde köyünde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde.

Pazaryeri Güde köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Güde köyü son dakika gelişmeleri, Güde köyüne özgü yemekler, Pazaryeri Güde köyünün tarihi, Güde köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Güde köyüne ait haberler, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Güde Köyü 1884(*) yılında Bulgaristanın Osmanpazarı göçmenleri tarafından kurulmuştur.

İlk olarak Bursa'nın İnegöl ilçesinde iskan verilmiş ve burada bir süre kalan göçmenler buradaki sivrisineklerden bıkmışlar.Daha sonra İnegöl ve Pazaryeri ilçeleri arasındaki Ahı dağı civarında bugünkü yerine yerleşmişlerdir.

İlk yıllarda Göçmen Güde Köyü olarak bilinen köy mera olarak kullanılan bir bölgeye kurulmuştur. Köyün adı da meralarda hayvanlarını güdülmesinden geldiği sanılmaktadır.

Köydeki en büyük felaket II. İnönü Savaşı'nda Yunanlar tarafından yakılmıştır. Daha sonra tekrar yapılanan köyde eğitim-öğretim 1938(*) yılında başlamıştır.

Güde köyü Bilecik ili Pazaryeri ilçesine bağlıdır.

2007 verilerine göre köy 111 hane olmakla birlikte köydeki sabit nüfus 253'tür. Rakım ortalama 1050'dir.Bilecik iline 40 km, Pazaryeri ilçesine 12 km uzaklıktadır.

Arefe günleri Güllaç dağıtılması, yağmur duası gibi gelenekleri mevcuttur.

Güde, Bilecik ilinin Pazaryeri ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz Marmara bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Güde Köyü Resimleri ve Güde köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Pazaryeri Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Marmara yöresine özgü haber kanalı var mı? Pazaryeri Bilecik Arası Kaç Km? Pazaryeri Hava Durumu? Bilecik Köyleri ve Pazaryeri Köylerini merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir. 

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Bilecikli iseniz Bilecik Doğumlu Ünlülere göz atmak yararınıza olacaktır. Bilecikli Ünlüler arasında Pazaryeri Güde Köyünde doğan biri var mı? Pazaryeri Doğumlu Ünlüler Kimler?

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.