Pazaryeri Gümüşdere Köyü

Pazaryeri Gümüşdere Köyü

Gümüşdere köyü haberleri, güncel son dakika gelişmeleri, Gümüşdere köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Bilecik köyleri arasında yer alan Gümüşdere köyünde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde.

Pazaryeri Gümüşdere köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Gümüşdere köyü son dakika gelişmeleri, Gümüşdere köyüne özgü yemekler, Pazaryeri Gümüşdere köyünün tarihi, Gümüşdere köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Gümüşdere köyüne ait haberler, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Köy bugün Bulgaristan sınırları içerisinde kalan Şumnu'dan 93 harbi öncesi kalkıp bugünkü yerine yerleşmiş (göçmen) muhacirlerden oluşmaktadır. Şumnu'dan göçtüklerinde üçe ayrılmışlardır. Bugünkü Çokçalar, Gümüşdere ve Eskişehir Kalabak köyü halkı birbirinle kardeş ve akrabadırlar. Köyde hiçbir yatırım ve başka bir geçim kaynağı olmadığından devamlı nüfus kaybına uğramıştır.

Köyün gelenekleri arasında köy halkına haber vermek için kına ve yanık adı verilen birnevi pasta dağıtılır. Köye gelen mısafirlere köy halkı tarafından yemek verilir ve pazar günü gelin alındığı akşam damat tıraşı yapılır ve damat dakıya tutulur. Köy meydanında yapılan bu merasimden sonra damat kovaya teperek damat salınır. Gelenek olarak ayrıca yapıştırma, bindallı ve oya işlemeciliği gelenekleri davam etmektedir.

Bilecik iline 38 km, Pazaryeri ilçesine 10 km uzaklıktadır.

Gümüşdere, Bilecik ilinin Pazaryeri ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz Marmara bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Gümüşdere Köyü Resimleri ve Gümüşdere köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Pazaryeri Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Marmara yöresine özgü haber kanalı var mı? Pazaryeri Bilecik Arası Kaç Km? Pazaryeri Hava Durumu? Bilecik Köyleri ve Pazaryeri Köylerini merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir. 

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Bilecikli iseniz Bilecik Doğumlu Ünlülere göz atmak yararınıza olacaktır. Bilecikli Ünlüler arasında Pazaryeri Gümüşdere Köyünde doğan biri var mı? Pazaryeri Doğumlu Ünlüler Kimler?

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.