Pehlivanköy Doğanca Köyü

Pehlivanköy Doğanca Köyü

Doğanca Köyü haberleri, Pehlivanköy Doğanca köyü güncel son dakika gelişmeleri, köy ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Kırklareli köyleri arasında yer alan Doğanca köyünde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde.

Pehlivanköy Doğanca köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Doğanca köyü son dakika gelişmeleri, köye özgü yemekler, Pehlivanköy Doğanca köyünün tarihi, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Doğanca, Kırklareli ilinin Pehlivanköy ilçesine bağlı bir köydür. Kırklareli il merkezine 54 km, Pehlivanköy ilçesine 11 km uzaklıktadır.  

Babaeski-Pehlivanköy yolu üzerinde bulunmaktadır. Nüfusu 465 kişidir. Başlıca geçim kaynağı çiftçilik ve hayvancılıktır. Tahıl, ayçiçeğibol miktarda yetiştirilmektedir. Doğanca Köyü adı kimi rivayete göre Bizanslılardan kalma, kimi rivayete göre de doğan kuşlarının çokça oluşundan kaynaklanmaktadır. Köyün tarihi 200-250 yıl önceye dayanır.

93 Harbi sonrası yerleşim daha da sağlıklıdır. Savaş zamanında kısa bir süre Havsa‘nın Haris Baba Çiftliğine gidilmiş savaş sonrası tekrar köye yerleşilmiştir. Cumhuriyet dönemi sonrası gelişmeler sevindiricidir. Cami, İlkokul, köy çeşmeleri, Cumhuriyet meydanı ve Atatürk büstü yapılmıştır. Köy camisi Köy Muhtarı Ahmet Tokat tarafından 1952 yılında yaptırılmıştır. Zaman içerisinde yıpranan cami dernek üyeleri tarafından 2010 senesinde yenilenmiştir. Köy İlkokulunun tarihi hayli eskidir, 1928 yılında kurulan okul daha sonra yenilenmiş en son halini almıştır.

Köyde ulaşım sorunu yoktur. Ayrıca TCDD Yollarından faydalanılmaktadır. Köyde tarım modern araç ve gereçlerle yapılmaktadır. Coğrafi olarak köy fazla engebeli değildir. Oldukça düz ve verimli topraklara sahiptir. İklimi genel olarak karasal iklimdir. Ergene ve köy içerisinden geçen derede sulama işleri yapılmaktadır. Fazla orman yoktur, olanı da köylülerce koruma altına alınmıştır. Ulusal Kurtuluş Savaşına köy 80 kişi katılmış, bunlardan ancak 12’si evlerine dönebilmiştir. Düğünler yöresel anane ve göreneklere göre yapılmaktadır.

Köyde her Kurban Bayramı'nda kesilen etler, köy meydanında toplanır. Dualar eşliğinde pişirilir ve tüm köy halkına ikram edilir.

Doğanca, Kırklareli ilinin Pehlivanköy ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz Marmara bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Doğanca Köyü Resimleri ve Doğanca köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Kırklareli Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Marmara yöresine özgü haber kanalı var mı? Kırklareli Hava Durumu? Kırklareli Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Kırklarelili iseniz  Kırklareli Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Kırklarelili Ünlüler arasında Pehlivanköy Doğanca  Köyünde doğan biri var mı? Pehlivanköy Doğumlu Ünlüler Kimler?

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.