Pehlivanköy Kumköy Köyü

Pehlivanköy Kumköy Köyü

Kumköy Köyü haberleri, Pehlivanköy Kumköy köyü güncel son dakika gelişmeleri, köy ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Kırklareli köyleri arasında yer alan Kumköy köyünde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde.

Pehlivanköy Kumköy köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Kumköy köyü son dakika gelişmeleri, köye özgü yemekler, Pehlivanköy Kumköy köyünün tarihi, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Kumköy, Kırklareli ilinin Pehlivanköy ilçesine bağlı bir köydür. Kırklareli iline 70 km, Pehlivanköy ilçesine 8 km uzaklıktadır.

Toprakları fazlaca kumlu olduğu için bu adı alır. Köy 1877-1878 yıllarında bu gün Bulgaristan sınırları içerisinde kalan Dobruca bölgesinden göç eden aileler tarafından kurulmuştur. Plevne savaşı sonrası temel olarak İnece vadisini yerleştirilmişlerdir. Toprakları verimsiz olduğundan fazlaca gelişme sağlayamamıştır. İlk ismi "Kayseri" olmuş, sonradan değiştirilerek Kumköy olmuştur.

Kumköy, Kırklareli ilinin Pehlivanköy ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz Marmara bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Kumköy Köyü Resimleri ve Kumköy köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Kırklareli Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Marmara yöresine özgü haber kanalı var mı? Kırklareli Hava Durumu? Kırklareli Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Kırklarelili iseniz  Kırklareli Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Kırklarelili Ünlüler arasında Pehlivanköy Kumköy  Köyünde doğan biri var mı? Pehlivanköy Doğumlu Ünlüler Kimler?

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.