Pehlivanköy Kuştepe Köyü

Pehlivanköy Kuştepe Köyü

Kuştepe Köyü haberleri, Pehlivanköy Kuştepe köyü güncel son dakika gelişmeleri, köy ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Kırklareli köyleri arasında yer alan Kuştepe köyünde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde.

Pehlivanköy Kuştepe köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Kuştepe köyü son dakika gelişmeleri, köye özgü yemekler, Pehlivanköy Kuştepe köyünün tarihi, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Kuştepe, Kırklareli ilinin Pehlivanköy ilçesine bağlı bir köydür. Kırklareli iline 59 km, Pehlivanköy ilçesine 4 km uzaklıktadır.  1700'lü yıllarda yaban kuşlarının konakladığı bir tepe olan bu köy şimdilerde "Kuştepe" ismiyle anılmaktadır.

Köyün gelenek, görenek ve yemekleri Pomak gelenek ve göreneklerine uygun olarak yaşatılmaktadır. Yemek kültürü Pomak mutfağına has özellikler taşıdığı gibi etkileşimden kaynaklı Türk mutfağından da içerisine çeşitler almıştır.

İlçe merkezine uzaklığı 4 km'dir. Nüfusu 457 kişidir. Başlıca geçim kaynakları tarım ve hayvancılıktır. Köy halkı 93 Osmanlı-Rus harbi sonrası Bulgaristan‘dan gelmiş ve şu anki yere yerleşmiştir. 1878 yılında imzalanan Berlin Antlaşması ile geri dönülmüştür. Bir yıl sonra daha kalabalık bir göçle bölgeye gelinmiş ve yerleşilmiştir. Köy camisi o zaman kurulmuştur. Modern tarım aletleriyle topraklar işlenmektedir. Erozyonla mücadele köyün temel hedefleri arasındadır. Hayvancılık yaygın haldedir. Büyükbaş hayvanların gerek etinden gerekse de sütünden faydalanılmaktadır. Sebze ve meyve ihtiyacını yer yer kendileri yer yer ise pazardan karşılamaktadır. Kendi ihtiyacını karşılayacak kadar olmasa da yeteri kadar esnaf vardır. Köyde 3 bakkal ve 3 adet kahvehane vardır. Vatandaşlar kendi aralarında gerekli dayanışmaya açıktır. Yurtdışında hayli çalışan vardır. Almanya'da 200 kişinin üzerinde insanı bulunmaktadır. Altyapısı %60 çözümlenmiştir. Eğitimi taşımalı sistemle yapılmaktadır. Düğünler bölge örf, adet, gelenek ve göreneklerine uygun bir şekilde yapılır. Köyün kendine ait top sahası vardır.

Kuştepe, Kırklareli ilinin Pehlivanköy ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz Marmara bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Kuştepe Köyü Resimleri ve Kuştepe köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Kırklareli Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Marmara yöresine özgü haber kanalı var mı? Kırklareli Hava Durumu? Kırklareli Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Kırklarelili iseniz  Kırklareli Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Kırklarelili Ünlüler arasında Pehlivanköy Kuştepe  Köyünde doğan biri var mı? Pehlivanköy Doğumlu Ünlüler Kimler?

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.