Pentagon, 2004-2015 yılları arasında kaydedilen UFO'ları gösteren 3 video yayınladı

Pentagon, 2004-2015 yılları arasında kaydedilen UFO'ları gösteren 3 video yayınladı

Pentagon, biri 2004 yılında diğer ikisi de 2015 yılında çekilen ve emekli bir pilotun UFO olduğunu iddia ettiği görüntülerin varlığını doğruladı.

ABD Savunma Bakanlığı Pentagon, daha önce özel bir şirket tarafından yayınlanan UFO olduğu iddia edilen görüntüleri resmi olarak paylaşarak görüntülerdeki uçan cisimleri "Tanımlanamayan Hava Olgusu" olarak adlandırdı.

Evrende dünyalılardan başka canlıların da yaşadığını iddia edenlerin, gördükleri her tanımlanamayn cismi UFO yani uzaylı aracı olarak dile getirmesi uzun yıllardır tartışılan bir konuydu. Bu tartışmalara ilk kez resmi devlet kuruluşundan hem de ABD Savunma Bakanlığı Pentagon'dan destek geldi.

İlk görüntü 14 Kasım 2004 tarihinde F-18 savaş uçağının kamerası tarafından çekildi. İkinci ve üçüncü video da, 21 Ocak 2015 tarihine ait. ABD Donanması'nın yayınladığı üç görüntüden birinde kızılötesi sensörlerin üzerine kilitlendiği hareket eden bir hedef hızlanarak, sensörlerin bir daha yerini belirleyemeyeceği kadar ani bir şekilde ekrandaki radarın sol tarafının dışına çıkıyor.

2015 yılına ait diğer iki görüntüde de ABD'li savaş uçağı pilotlarının ses kaydı var. Görüntülerde duyulan ses kaydında pilotların o anda gördükleri nesnenin ne olduğunu anlamaya çalıştıkları anlaşılıyor. Ses kaydında pilotlardan biri önce uçan nesne için "drone" ifadesini kullanıyor, tanımlayamadıkları nesnenin rüzgara karşı hızlı hareket ettiğini söylüyor.

CNN'e konuşan ABD Donanması sözcüsü Joe Gradisher, üç görüntüdeki nesneyi "Tanımlanamayan Hava Olgusu" olarak tanımladı. Görüntüler konusunda ABD Donanması'nın şeffaf olmasının amacının da eğitim alan pilotların hava sahasında gördükleri ve pilotların güvenliğini tehdit eden nesneleri ve durumları bildirmeye teşvik etmek olduğunu belirtti. Pentagon yetkilisi ayrıca videoları yayınlamalarındaki amacın toplumda olaşabilecek yanlış anlaşılmaların önüne geçmek olduğunu vurguladı.

Donanma sözcüsü yayınlanan görüntülerin donanma eğitimleri sırasında hava sahasında sık sık gözlemlenen durumlardan yalnızca bir bölümünü gösterdiğini söyledi.

ABD Başkanı Donald Trump, daha önce yaptığı açıklamada donanma pilotlarının tanımlanamayan nesnelerin gördüğü vakalar konusunda bilgi aldığını söylemiş ancak UFO'ların varlığı konusunda şüphelerini dile getirmişti. Trump "Ne düşünmek istiyorlarsa düşünebilirler. Bunla ilgili çok kısa bir toplantı yaptık. Ama insanlar UFO gördüklerini söylüyorlar. İnanıyor muyum? Pek değil" demişti.

ufo.jpg

ufo-1.jpg

ufo-3.jpg

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.