Perakende Satış Hacmi Bir Önceki Yılın Aynı Ayına Göre %3,7 Azaldı

Perakende Satış Hacmi Bir Önceki Yılın Aynı Ayına Göre %3,7 Azaldı

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) mayıs ayı perakende satış endeksini açıkladı. Takvim etkilerinden arındırılmış sabit fiyatlarla perakende satış hacmi 2019 yılı Mayıs ayında bir önceki yılın aynı ayına göre %3,7 azaldı. Aynı ayda gıda, içecek ve tütün sat

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) mayıs ayı perakende satış endeksini açıkladı. Takvim etkilerinden arındırılmış sabit fiyatlarla perakende satış hacmi 2019 yılı Mayıs ayında bir önceki yılın aynı ayına göre %3,7 azaldı. Aynı ayda gıda, içecek ve tütün satışları %3, gıda dışı satışlar (otomotiv yakıtı hariç) %2,3, otomotiv yakıtı satışları %7,8 azaldı.
PERAKENDE SATIŞ HACMİ BİR ÖNCEKİ AYA GÖRE %3 ARTTI
Mevsim ve takvim etkilerinden arındırılmış sabit fiyatlarla perakende satış hacmi 2019 yılı Mayıs ayında bir önceki aya göre %0,3 arttı. Aynı ayda gıda dışı satışlar (otomotiv yakıtı hariç) %0,5, otomotiv yakıtı satışları %0,3 artarken, gıda, içecek ve tütün satışları %0,1 azalma gösterdi.
PERAKENDE CİRO BİR ÖNCEKİ AYA GÖRE %1,8 ARTIŞ GÖSTERDİ
Mevsim ve takvim etkilerinden arındırılmış cari fiyatlarla perakende ciro 2019 yılı Mayıs ayında bir önceki aya göre %1,8 arttı. Aynı ayda gıda, içecek ve tütün satışları %1,7, gıda dışı satışlar (otomotiv yakıtı hariç) %2,2, otomotiv yakıtı satışları %0,5 artış gösterdi.  (BSHA-Ekonomi Servisi)


Kaynak:Haber Kaynağı

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.